Dikkat – Son gün 30 Kasım!

Gelir İdaresi Başkanlığı emlak vergisi ödemeleri için vatandaşlara hatırlatmada bulunarak son gün uyarısında bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Dikkat – Son gün 30 Kasım!

Yılda 2 kez ödenen emlak vergisinin 2. taksit ödeme günü geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı konut sahiplerine hatırlatmada bulunarak son günün 30 Kasım olduğunu duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Dikkat – Son gün 30 Kasım!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, ‘Hatırlatma  Emlak Vergisi birinci taksiti, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ikinci taksiti ise Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksitte ödenir. 2023 yılı Emlak Vergisi 2. taksit ödemesi için son gün 30 Kasım 2023’ ifadelerine yer verildi.

Emlak vergisi borcu nasıl öğrenilir?

Borcunuzu internet üzerinden e-Devlet Kapısı’na giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Arama çubuğuna vergi borcu yazdığınızda sorgulama sekmelerini seçerek borcunuzu öğrenmeniz mümkün. 

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri her ilçenin kendi belediyesine yapılıyor. Bunun için doğrudan belediyeye gidip ayrıntılar öğrenilebilir.

Ayrıca ödemeler internet üzerinden de kolayca yapılabiliyor. İnternet üzerinden online ödeme yapmak isteyenler e-Devlet üzerinde ödemelerini gerçekleştirebiliyor.

Yılda 2 kez yapılan emlak vergisi ödemelerinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.

Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcunuzu ödememeniz halinde cezai işlem uygulanıyor. Ödenmeyen borcunuz için her ay 1.40 oranında faiz işleniyor.