Ameliyattan sonra hızlı başladı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaklaşık 20 gün önce ameliyat olmuştu. Kayserili bakan ameliyattan sonra hızlı başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Ameliyattan sonra hızlı başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaklaşık 20 gün önce geçirdiği ameliyata rağmen iş başı yaptı. Kayserili bakan ameliyat sonrası Sabah yazarı Yavuz Donat'a konuştu. Bakan Özhaseki'nin yüzündeki şişlikler ve siyah gözlük dikkat çekti. Yazar Donat, Özhaseki'nin buna rağmen hastanede yatmak yerine çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Özhaseki, Yavuz Donat'a yaptığı açıklamada, günde üç vardiya mesai yaptığını ve sürekli koşturduğunu belirtti. Deprem bölgesindeki çalışmaların yanı sıra İstanbul'un depreme dayanıklı kent haline getirilmesi için çaba sarf ettiklerini aktardı.

Özhaseki'nin Malatya büyüklüğünde 5 yeni şehir inşa edildiğini belirtmesinin ardından, Avrupa Birliği ülkelerinden gelen elçilerin Türkiye'nin deprem sonrası başarısını takdir ettiklerini söyledi. 

Özhaseki'nin yoğun çalışma temposunu ve hedeflerini anlatan Donat, bakanın özellikle İstanbul'da başlayacak kentsel dönüşüm sürecine odaklandığını aktardı.

Ameliyattan sonra hızlı başladı!

Bakan Özhaseki bakanlıktaki işleri anlatırken Yavzu Donat da 3 madde şeklinde sıraladı,

1. Deprem bölgesindeki hasarı gidermeye çalışıyoruz... Koşanı kovalıyoruz.

2. Allah korusun... Bir deprem gelmeden İstanbul'u nasıl geleceğe hazırlarız? Bunun için çalışıyoruz.

3. Geriye kalan zamanda da bakanlığın diğer işleriyle uğraşıyoruz.

İstanbul'da her hafta beş bin binanın yıkılıp, beş bin binanın temelinin atılacağını ifade eden Özhaseki, programın şartlar ne olursa olsun aksamayacağını vurguladı.

Ameliyattan sonra hızlı başladı!

Bürokrasinin hızına ve iş yapma şekline değinen Özhaseki, bürokratların imza atmaktan çekindiğini ve süreci yavaşlattığını dile getirdi. Özhaseki, 'Ben sürekli itekliyorum... Onlar da devamlı direniyorlar.  Her aşamada... Resmi yazı yazıyorlar... 'Olmaz... Yapılamaz' yazıları.  Bürokrasi... Sorumluluk almaktan... İmza atmaktan çekiniyor... Tam bir direnç.  Bir gün mahkeme huzuruna çıkıp yargıç önünde el pençe divan durmaktan korkuyorlar. Bu durumda... Bütün evrakları, Bakan olarak ben imzalıyorum.' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, geçtiğimiz günlerde ameliyattan sonra Bakan Özhaseki'yi makamında ziyaret etti. 

Ameliyattan sonra hızlı başladı!

Elitaş, 'Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'yi, Genel Başkan Vekili Yardımcımız Sayın Hacı Turan ile birlikte makamında ziyaret ettik. Deprem konutlarının inşasında gelinen son durumu ve bölgenin ayağa kaldırılmasındaki süreci istişare ettik. Bakanımıza nazik ve samimi sohbeti için teşekkür ediyor. Kendisine ve tüm çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum.' dedi.