Amatör Spor Camiası Tek Yürek Oldu! Geçmiş Olsun Ahmet Duman...

Kayseri amatör futbol camiasının tanınan simalarından olan ve Gültepespor'un antrenörü Ahmet Duman'a lösemi teşhisi konuldu. Duman'ın tedavisine başlanırken, amatör futbol camiası Duman için tek yürek oldu ve destek mesajları paylaştı.

Amatör Spor Camiası Tek Yürek Oldu! Geçmiş Olsun Ahmet Duman...

Yıllardır amatör futbol camiasında yer alan ve Gültepespor'da antrenörlük görevi yapan Ahmet Duman'a kan kanseri olarak bilinen lösemi teşhisi konuldu ve tedavisine başlandı. İlk olarak ilaç tedavisine başlanan Antrenör Duman, erken teşhis ve uygun tedavi sonucu sağlığına kavuşturulması amaçlanıyor. 

Kayseri amatör spor camiası da antrenör Duman'ın bu haberinin ardından tek yürek oldu. Destek mesajları gönderen spor camiası, Ahmet Duman'ın bir an önce sağlığına kavuşması için dualar etti.

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da Ahmet Duman için destek mesajı paylaştı. ASKF'nin paylaşımında," Sağlığına en kısa sürede kavuşman dileğiyle. Çok geçmiş olsun. Dualarımız seninle..." ifadelerine yer verildi. 

Amatör Spor Camiası Tek Yürek Oldu! Geçmiş Olsun Ahmet Duman...

Yine amatör spor camiasında faaliyet gösteren kulüpler, başkanlar, antrenörler ve başkanlar, Ahmet Duman için destek mesajları paylaştı. 

Kayseri Anadolu Haber Gazetesi olarak biz de antrenör Ahmet Duman'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.

LÖSEMİ (KAN KANSERİ) NEDİR?
Lösemi, kemik iliği ve lenfatik sistem de dahil olmak üzere vücudun kan oluşturan dokularında meydana gelen kan kanseridir. Lösemi beyaz kan hücrelerinin anormal büyümesi ile karakterizedir. Leukemia olarak da bilinen lösemi (kan kanseri) öncelikle kemik iliğini, daha sonra da tüm organları ele geçirir. Olgunlaşmış akyuvarların kontrolsüz artışına bağlı şekilde gelişirse kronik ve yavaş seyirlidir. Olgunlaşmamış akyuvarların kontrolsüz artışına bağlı gelişenler ise akut yani hızlı seyirli olarak tanımlanır.

Hızlı seyirli olan kan kanserleri sıklıkla ani ve hızlı başlangıç gösterip özellikle 1-2 ay içerisinde klinik bulgu ve belirti verir. Bu nedenle kısa sürede teşhis konulmalı ve en kısa sürede tedaviye başlanmalıdır.