'ALTINDA BİR ŞEY ARAMAYIN'

Geçtiğimiz günlerde MHP'de İl Başkanı Serkan Tok'un görevden alınması ve yeni İl Başkanlığına Adnan İncetoprak'ın gelmesini değerlendiren Milletvekili Baki Ersoy, 'MHP'de her zaman nöbet değişimleri olur, bunun altında başka bir şey aramanın manası yok' dedi.

'ALTINDA BİR ŞEY ARAMAYIN'

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Talas muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya gelip görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, MHP Talas İlçe Başkanı Mehmet Akbulut,  Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yedikaya, Talas ilçe yönetimi ve muhtarlar katıldı.

ÖNEMLİ OLAN CUMHUR İTTİFAKI’NIN BAŞARISIDIR

Geçtiğimiz günlerde MHP'de İl Başkanı Serkan Tok'un görevden alınması ve yeni İl Başkanlığına Adnan İncetoprak'ın gelmesini değerlendiren Milletvekili Baki Ersoy, "MHP'de her zaman nöbet değişimleri olur, bunun altında başka bir şey aramanın manası yok" dedi. Baki Ersoy, “Bizim için önemli olan Cumhur İttifakı’nın başarısıdır” diyerek, "Genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin Kayseri İl yönetiminin feshi ile ilgili bir takdirleri oldu. MHP'de nöbet değişimleri olur, nöbeti devralan Adnan Başkan’ıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Nöbeti devreden Serkan Başkan’ıma da teşekkür ediyoruz. Yeni yönetimde Adnan Başkan'ın ismine çok büyük talep oluştu. Adnan Bey'in Kazancılar'da esnaf olması, oraya hakim olması hem de Kuyumcular Oda Başkanı olması nedeniyle talep oldu. 90 kişiden oluşan yönetim listesi Ankara'ya gönderildi. Hepsi birbirinden kıymetli isimler. Bundan sonra MHP'yi Kayseri'de daha farklı noktada göreceğiz. Biz sadece seçim zamanı değil her zaman sahadayız. Bizim için önemli olan Cumhur İttifakı’nın başarısıdır" ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ'NİN GELECEĞİ KESİN DEĞİL

2 Ekim'de yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Merkezli İstişare Toplantısı'na hazır olduklarını belirten Ersoy, "Biz 2 Ekim toplantısı yarın olsa Kayseri teşkilatı olarak hazırız. Herhangi bir problem yok. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin gelip gelmeyeceği belli değil, ama Ankara'dan gelecek bir heyet olursa da Kayseri hazır. 2 Ekim'de de o salonda herkes MHP'nin gücünü görecektir" şeklinde konuştu.

KİMSEYLE KÜSLÜK DARGINLIK OLMAYACAK

MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak da bundan sonra partinin kapısının herkese açık olduğunun altını çizerek, "Göreve yeni geldik. Allah utandırmasın. Yeni bir ekiple yeni bir ruhla Kayseri'de çok ciddi çalışmalarımız olacağı yönünde burada söz veriyorum. Küslüğümüz dargınlığımız artık olmayacak. Daha geniş kitlelere daha iyi hizmetler vermek adına vekillerimiz ve başkanlarımızla el ele verip memleketimiz için ne gerekiyorsa onu yapacağız" ifadelerinde bulundu.

MUHTARLARIN SIKINTILARINI ÇÖZECEĞİZ

Muhtarlara seslenen Baki Ersoy, siyasetin bel kemiğinin muhtarlar olduğunu belirterek, "Muhtarların, özellikle de kırsal kesim muhtarlarının görüş ve düşünceleri benim için çok önemli. Kırsal da muhtarlık temsil kabiliyeti ve oranın yapısını yansıtma açısından çok farklı durumlar ifade ediyor. Bundan sonraki projemiz köy ve mahallelerimizi yerinde ziyaret edeceğiz. Sıkıntıları varsa orada çözüm arayacağız. Seçimler için 2023 Haziran ayını baz alırsak iki yıla yakın bir zaman dilimimiz var. Bu zaman diliminde de ne yapabiliyoruz diye hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın hem sahaya hem de sandığa yansıması gerektiğini ifade eden Ersoy, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: "Ben milletvekili olmadan önce bir söz vermiştim. Evimi taşımayacağım dedim, taşımadım. Çocuklarım Kayseri'de okula gidiyor. Bu da benim için çok büyük bir avantaj. Bizim bir ayağımız değil bir buçuk ayağımız Kayseri'de. Buradaki sıkıntıları gözlemleme noktasında bu da bir avantaj oldu. Benim hassasiyetlerimden birisi de, biz Cumhur İttifakı olarak devam ediyoruz. Ben Ankara'yı gördükten sonra Cumhur İttifakı’nın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Herkes her şeyi söyleyebilir, siyaseten eleştireceğimiz birçok konu olabilir. Sosyal medyada tek bir fotoğrafa bakıp konuyu başka yönlere götürebilir. Ama hepimizin büyük fotoğrafa bakması gerekiyor. Büyük fotoğraftan kastımız bu milletin bekasıdır. Suni gündemler yaratarak yapılan işlerin önüne geçmeye çalışan bir topluluk var. Bizlerin hatası olabilir, bunlar eleştirilebilir. Bazen bizler de bunlar kabul edilebilir şeyler değil dediğimiz oluyor. Ama Cumhur İttifakı ruhunun hem sahaya ve hem de sandığa yansıması gerekiyor. İki yıl çok kısa bir zaman dilimi. Özellikle pandemi dönemi sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar tüm dünyada yaşanıyor. Bu hükümetin elinde olan bir şey değil. Gün var ayı kurtarır, ay var tüm yılı kurtarır. Bundan sonrada problemler olacak hep birlikte çözeceğiz."

19 YILDIR NUMARAM DEĞİŞMEDİ

Diğer yandan Kiçiköy Mahalle Muhtarı Bekir Hastürk Baki Ersoy'a, "İnsanlar vekil olduktan sonra telefon numarasını değiştiriyor, siz değiştiriyor musunuz?" diye sordu. Milletvekili Ersoy ise 19 yıldır aynı numarayı kullandığını söyledi. Ardından muhtarlarla görüşmeler devam etti.

>>Dilek Bayram