Altın fiyatları yükselişe geçti!

Altın fiyatları, sabah saatlerinde dalgalı seyrediyordu ancak akşam saatlerinde yeniden yükselişe geçti. Peki, yükselişin arkasında hangi sebepler bulunuyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Altın fiyatları yükselişe geçti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları bugün sabah saatlerinde istikrarlı bir seyir izledi. Ancak, akşam saatlerine gelindiğinde yeniden yükselişe geçti. Analistler, bu yükselişin arkasında çeşitli faktörlerin etkili olduğunu belirtiyorlar.

Jeopolitik gerilimler ve ekonomik belirsizlikler altın fiyatlarının yükselmesindeki çeşitli faktörler arasında bulunuyor. 31 Mart yerel seçimlerin ardından gram ve çeyrek altının yükseleceği iddia ediliyordu. Ancak seçimlerden sonra altın fiyatları yatay seyirde ilerlemeye başladı.

Altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuldu

Ekonomistlere göre, altın fiyatlarının seçim sonrası yatay seyretmesinde etkili olan faktörlerden biri piyasalardaki belirsizliklerin artması oldu. Seçim sonuçlarıyla ilgili belirsizliklerin yanı sıra, küresel ekonomik büyüme endişeleri ve ticaret savaşları gibi faktörler de altın fiyatları üzerinde baskı oluşturdu.

Ekonomistlere göre altın, kademeli olarak yükselmeye başlayacak. Bugün sabah saatlerinde yatay seyirde ilerleyen çeyrek altın günde yüzde 3,72 oranında yükseldi. 

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 5 Nisan saat 16.39 itibariyle altın fiyatları

Gram altın
Alış: 2,356
Satış: 2,357

Çeyrek altın
Alış: 3,949
Satış: 4,295

Yarım altın
Alış: 7.856
Satış: 8.233

Cumhuriyet altın
Alış: 15.776
Satış: 16.167