Altın Bilezik Tatlısı – Şerbetli Tatlı Tarifi

Şerbetli tatlılardan olan Altın Bilezik tatlısının ismi zengin olsa da malzemeleri oldukça az maliyetli. 31 ocak 2024 tarihinde Gelinim Mutfakta programı ile popüler tarifler arasında yerini alan Altın Bilezik tatlısının püf noktalarını sizler için derledik… Detaylar haberimizde…

Altın Bilezik Tatlısı – Şerbetli Tatlı Tarifi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şerbetli bir tatlı olan altın bilezik tatlısı için detayları sizin için derledik. Yapımı oldukça pratik olan bu tatlı için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
 - 125 gram tereyağı

- Yarım sb pudra şekeri

-  2 sb un

- 2 yumurta

- Yarım sb irmik

- Yarım sb kavrulmuş fındık

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

Şerbeti için:

- 3 sb su

- 3 sb toz şeker

- limon 

Yapılışı 

İlk olarak şerbetini hazırlamakla başlayabiliriz.

Bir tencereye suyu ve şeker kaynatıp sonrasında içine birkaç damla limon damlatıyoruz. 

Hamurun yapılışı 

Hamur yapılışı için ilk olarak oda sıcaklığındaki tereyağı yoğurma kabına alıyoruz . üzerine pudra şekerini ekleyip yoğuruyoruz. 

Üzerine yumurtaları da ekleyip mikser yardımı ile çırpıyoruz. 

Ayrı bir kaba un, vanilya, kabartma tozu, yarım su bardağı irmik ve yarım su bardağı kavrulmuş fındığı karıştırıyoruz. 

Hazırladığımız bu iki karışımı birbirine karıştırıyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. 
1.    Yoğurduğumuz hamuru birkaç dakika dinlendirip unlu bir zeminde açıyoruz. 5-6 cm genişlikte yuvarlak bir kalıpla hamuru parçalara ayırıyoruz. 2-3 cm genişlikte farklı bir yuvarlak kalıp ile üste koyulacak parçaları kesiyoruz. Kalıbı olmayanlar çay bardağından ve şişe kapağından faydalanabilir. 

2.    Büyük parçayı alta küçük parçayı üste olacak şekilde yerleştirip ortada oluşan boşluklara fındık koyuyoruz. Bu kısımda ceviz, fındık, fıstık arzuya göre değişebilir.

3.    Hazırladığımız hamurlara yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz. 

4.    Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı geçince üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. 

5.    Şerbetini çeken tatlıların üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. 

6.    Afiyet olsun...