'Alternatif çözüm yolları bulunmalı'

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Kurban Bayramı'nda Hacılar'ın 6 mahallesinde yaşanan su kesintisi hakkında açıklama yaparak, 'Yetkililer tarafından derhal alternatif çözüm yolları bulunarak bölgedeki vatandaşlarımızın mağduriyeti gidermelidir.' dedi.

'Alternatif çözüm yolları bulunmalı'

Başkan Sebati Ataman, Kurban Bayramı’ndan önce arife gününden itibaren Hacılar’ın Çiftlik, Yediağaç, Uluyer, Eşmecik, Beğendik ve Kıranardı mahallelerinde vatandaşların su kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirtti. Mahallelilerin söz konusu sorunları kendilerine aktardıklarını söyleyen Ataman, vatandaşların durumu KASKİ’ye bildirdiğini ancak KASKİ tarafından vatandaşlara tarımsal sulamalar nedeniyle depo seviyelerinin düştüğüne yönelik cevap verildiğini ifade etti.

Ataman, şunları söyledi: “Metreküpünü 4,99 liradan kullanarak en pahalı su kullanan iller arasında olan şehrimizin göbeğinde, bayram günü vatandaşın mağdur edilmesi iktidarın kalesi gözüyle baktığı Kayseri’ye ne kadar değer verdiğinin adeta özetidir. Bayram öncesi kesinti olabilme ihtimaline karşı hiçbir hazırlık ve önlem alınmamış ve suya en çok ihtiyaç olan yaz döneminde, bayram günü vatandaşımız maalesef mağdur edilmiştir. Bu sıcak yaz günlerinde ihtiyacımızın arttığı su kullanımına karşı vatandaşımız kesintiler nedeniyle daha fazla sıkıntıya düşürülmemeli ve yetkililer tarafından derhal alternatif çözüm yolları bulunarak bölgedeki vatandaşlarımızın mağduriyeti gidermelidir.”

Kurumsal Haber