Alper Gezeravcı Vatana Döndü!

Türkiye, uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta uzaya çıkarak başladığı görevini başarıyla tamamlayarak ana vatanına döndü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Alper Gezeravcı Vatana Döndü!

Türkiye, uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Alper Gezeravcı, 19 Ocak’ta uzaya çıkarak başladığı görevini başarıyla tamamlayarak ana vatanına döndü.

Uzay yolculuğunun bitmesiyle birlikte geçtiğimiz hafta Dünya’ya başarılı bir iniş gerçekleştiren Gezeravcı, bugün Ankara Esenboğa Havalimanı’na gelerek yurda giriş yaptı. Bugüne kadar yürütülen Axiom misyonları içerisinde en uzun misyon oldu. SpaceX firmasına ait Dragon kapsülünün 47 saatlik yolculuğu da bu misyon içerisinde imza atılan rekorlardan biri olarak tarihe geçti. Astronot Alper Gezeravcı, Türkiye’ye döner dönmez basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Alper Gezeravcı Vatana Döndü!

Astronot Gezeravcı'nın basın toplantısında öenmli açıklamalarda bulundu. Gezeravcı, Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirme başarısını, ülkesinin bilimsel ve teknolojik yeteneklerinin önemli bir kanıtı olarak değerlendirdi. Bu misyonun sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin uzay araştırmalarında daha ileri adımlar atacağına olan inancını dile getirdi. Kendi kişisel deneyimlerinden bahsederken, yerçekimsiz ortama hızla uyum sağlamanın ve görevin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının önemine vurgu yapa Gezeravcı,  ayrıca bu başarının sadece bireysel değil, tüm Türk milletinin ortak bir başarısı olduğunu vurgulayarak, ülkesinin potansiyelini keşfetmek için bir fırsat olduğunu belirtti. Gezeravcı, ülkesine olan minnettarlığını ve ülkesinin gelecekteki uzay araştırmalarına katkıda bulunmaya hazır olduğunu da dile getirdi.