Alper Gezeravcı Dünya'ya İndi - İlk Görüntüler

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 mürettebatının bugün Florida Daytona Beach'e iniş yaptı. Dünya'ya dönen Alper Gezeravcı'nın ilk görüntüleri saniyeler içinde tıklanma rekoru aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Alper Gezeravcı Dünya'ya İndi - İlk Görüntüler

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü. Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 ekibi, Dragon kapsülüyle çarşamba güünü saat 17.20'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çıkış yaptı. Axiom-3 ekibi yaklaşık 48 saatlik yolculuğun ardından Florida açıklarına iniş yaptı. Gezeravcı'nın bir hafta gözlem altında tutulması ve adaptasyon sürecinin tamamlanması bekleniyor. Dünya'ya dönen Alper Gezeravcı'nın ilk görüntüleri saniyeler içinde tıklanma rekoru aldı.

Türkiye'nin gururu Alper Gezeravcı, Axiom-3 (Ax-3) ekibiyle birlikte tarihi bir anı yaşamak üzere Florida'nın Daytona Beach bölgesine iniş yaptı. Heyecanla beklenen bu inişten sonra astronotlar bir süre karantinada kalacaklar. Dragon kapsülü, ABD'nin yerel saatiyle 08.30'dan sonra (Türkiye Saatiyle 16.30) hedeflenen iniş tarihinde denize inişi başarılı bir şekilde tamamladı. Uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından özlemle beklenen karaya ayak basan astronotlar, çıkartıldıkları anda kurtarma botuna alınarak hızla sağlık kontrollerine tabi tutuldu. İlk kontrollerin ardından, Houston'a gönderilerek daha detaylı sağlık taramalarından geçirilecek olan ekip, bir süre boyunca izole bir şekilde karantinada kalacak.

Alper Gezeravcı'nın kapsülden çıkarak karaya bastığı görüntüler tıklanma rekoru aldı.