Ali Çamlı: Kafanızı taştan taşa vurun

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, kulübün mali durumunun sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Çamlı, 'Ben her gün bir icra dosyası, her gün bir icra dosyası. Artık usandım, burama geldi artık, yeter ya' diye sitem dolu sözler sarfetti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ali Çamlı: Kafanızı taştan taşa vurun

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, şeffaflık ilkelerini vurgulayan çarpıcı bir açıklamalarda bulundu. Başkan Çamlı, kulübün işleyişindeki haksızlık ve usulsüzlükleri gördüğünde bunlara karşı çıkma sözü verdi. 
Kendisinin kişilerle ilgilenmediğini söyleyen Başkan Çamlı, ‘Bunu sanki biz yanlış bir şey yapıyormuşuz gibi algılanıyor. Ben sorumlu bir adamım. Bu işin muhatabı Berna Gözbaşı'ymış, Erol Bedir'miş, bir başkasıymış, ben ona bakmam. Ben kişilerle ilgilenmiyorum. Ben oturduğun koltuğun sorumluluğunu yerine getirmek üzere orada görev yapan bir karakterim. Ve ben burada da bir haksızlık, bir usulsüzlük görüyor isem bunun üstünü örtersem suçu işlemiş olurum. Suçun üstünü örtenin ne kamu vicdanında bir farkı var ne Allah'ın adaletinin konacağı adalet terazisinde bir farkı var. Ne de günümüz hukukunda bir farkı var. Onun için bundan hiç kimsenin gücenmesine gerek yok ki. Ya biz bu işi yaparken karşı taraf illa ki haksız da demiyoruz zaten. Bizim avukatlarımız, ciddi bir şekilde kulübü profesyonelleştirmeye çalışan ve bu manada da gayretler sarf eden biriyim. Ben futbolun içine yeni girmedim ki. Ben bin dokuz yüz doksan dört yılında beri bu kulübün içindeyim. Yani ben bunu birilerini inciteyim, rencide edeyim diye de yapmıyorum. Ben bunu yaparken vicdanımla ve aldığım görevi sorumluluğuyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ya yarın belki kamu diyecek ki hukuk niye var? Yarın hukuk ‘Karşı taraf haklı’ diyecek belki. Neyin paniğine düşüyorlar bunlar? Gidiliyor. Bir panik, neyin paniğindesiniz?’ diye konuştu.  

Ali Çamlı: Kafanızı taştan taşa vurun

Çamlı: Burası kimsenin babasının malı değil

Kulübün mali durumunun sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiğini ifade eden Çamlı, kulübün itibarının korunması adına her türlü adımı atmaya hazır olduklarını belirterek, ‘Şimdi ben bir buçuk yıldır bu kulübü yönetiyorum ve her gün diyorum ki Sayın Vali'ye bizi herhalde denetleyin diyorum. Olur, hata yaparız. İnsan ya, bilmediğim bir şey daha güzeli yok. Bu nokta belli. Bugün bu kulübün geldiği nokta belli. Hiç alınmayacaksınız bu işlerden. Ayak oyunlarına gitmeyeceksiniz. Bakın ben sizin burada çok net bir şey söyleyeyim size. Sorduğunuz için söylüyorum. Ben daha hiçbir şey açıklamadım. Bu açıklamayacağım anlamına da gelmesin ha. Ben sezonun finalinde bu kulüpte kim ne yapmış? Kim ne yapmamış, hepsini açıklayacağım, kamu bunu bilecek. Burası Kayseri'nin malı. Kimsenin babasının malı değil bura. Bura keyif çatma veya şen, şan şöhret yarıştırma yerleri de değil buralar. Burada milyonlarca Euro’nun milyonlarca bütçenin idare edildiği bir yer burası. Eğer bilmiyorsan yönetmeyeceksiniz. Hesap sorulabilirliğine inanmıyorsanız bu işe oturmayacaksınız. Bu kadar basit’ şeklinde çarpıcı açıklamada bulundu.  

Ali Çamlı: Kafanızı taştan taşa vurun

Çamlı: Kayserispor'un bir kuruşunu kimseye yedirmeyeceğim

‘Bunlar beni yıldıramaz’ diyen Başkan Ali Çamlı, haklı olduğuna inandığı doneleri olduğunu belirterek, ‘Siz şimdi o menajer, bu menajer kulübün talan edecek. Buna ya o zaman bu başkanın sorumluluğu yoksa başkan niye var? Ben her gün bir icra dosyası, her gün bir icra dosyası. Artık usandım, burama geldi artık, yeter ya. Ondan sonra çıkacaksınız sokak sokak vay efendim şöyle mi oldu? Böyle mi oldu? Iftira iftira iftira. Ya bana iftira atsanız da tutmaz. Benim mayam temiz. İftiranı tutacağı kişiler belli. Iftiranın tutacağı kişiler hayatının içerisinde yolsuzluğun, arsızlığın, yalanın olduğu insanlara tutar bu. Ya ben hayatımı her gün kendi imtihan eden bir adamım. Ben kendimi her gün eleştiren bir adamım. Doğru mu yaptım? Yanlış mı yaptım? Şükürler olsun. Bizim buramızdan daha bir kuruş girerse biz bu mideyi söker atarız arkadaşlar. Sizler hepiniz şahit oluyorsunuz. Kulüpteki içtiğimiz çaya kadar parasını biz kendimiz yönetim olarak. Onun için hiç kimse bu temliki vay efendim davayı niye açmayacağız kardeşim ya? Kayserispor'un temliki siz giyeceksiniz. Yapı Kredi Bankası'na devredeceksiniz. Ve Kayserispor'un gelecek yıllarını ipotek altına aldıracaksınız. Biz bunu dava etmeyecek miyiz? Niye etmeyeceğiz kardeşim? Ben dava ederim. Haklı bulunuyorum, haksız bulunuyorum. Demek ki haklı olacağına inandığım bir donelerim var ki ben keyfi olarak o avukatlara o kadar bilirkişilere, oraya, buraya onun için mi çabalıyorum? Bunlar nafile, bunlar beni yıldıramaz. İstediğiniz yere gidin, kafanızı taştan taşa vurun. Kayserispor'un bir kuruşunu kimseye yedirmeyeceğim’ ifadelerini kullandı.