Alev Alatlı Hayatını Kaybetti!

2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen yazar Alev Alatlı, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Alev Alatlı bugün hayatını kaybetti. Bakın Alev Alatlı kim? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Alev Alatlı Hayatını Kaybetti!

2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen yazar Alev Alatlı, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Alev Alatlı bugün hayatını kaybetti.

Türkiye'nin usta yazarlarından ve düşünce dünyasının öncülerinden Alev Alatlı, yaşamını yitirdi. Batı'ya yön veren metinleri ve etkileyici eserleriyle tanınan Alatlı, 'Kelebek Etkisi Söyleşileri', 'Dünya Nöbeti', 'Suç Ortağı Hollywood Kaan'ın Kitabı' gibi önemli çalışmalara imza atmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alev Alatlı'nın vefatını sosyal medya üzerinden duyurdu. Koca'nın paylaşımında, 'Alev Hanımı kaybettik. Kendisini ziyarete gittiğimde, "Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz" demişti' ifadelerine yer verdi. Alev Alatlı'nın bir süredir tedavi gördüğü belirtilirken, Bakan Koca, "Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. Hepimizin başı sağ olsun' dedi.

Alev Alatlı, 1944 yılında doğduğu Türkiye'de ekonomi ve istatistik alanında eğitim aldıktan sonra dünya çapında tanınan bir yazar haline geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra, Filistin davasına yaptığı katkılardan dolayı Yaser Arafat tarafından 'Özgürlük Madalyasına' layık görüldü. Sanat ve düşünce alanındaki etkileyici katkıları, 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü ile taçlandırıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler; 'Türkiye Değerli Bir Düşünce İnsanını Kaybetti...'

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, uzun yıllara dayanan dostluğuyla Alev Alatlı'nın Türkiye'ye olan sevgisini vurguladı. Milletvekili Böhürler, Alatlı'nın kapitalist düzenin zorluklarına karşı çıkarak çözüm arayışında önemli bir figür olduğunu belirtti.

Düşünce dünyasındaki bu çabalarının, ülkenin sorunlarına yönelik çözümler arama isteğinden kaynaklandığını ifade eden Böhürler, ‘Ülkemizi nasıl suyun üstünde tutabiliriz, en büyük çabası buydu. Buna kafa yorardı’ dedi. Ayşe Böhürler, Alev Alatlı'nın ‘Fizikçilerle, sufilerin el ele verdiği günleri gördüğümüzde kurtulacağız’ sözünün altını çizerek, bu ifadenin Türkiye için taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Alev Alatlı Hayatını Kaybetti!

Ayrıca, Alatlı'nın uluslararası derecelendirme kuruluşlarının notlarına karşı duruşunu ve bilgiye verdiği değeri vurgulayan Böhürler, ‘Bilgiye çok önem verirdi. Kapadokya Üniversitesi'ni kurdu. 'Bu ülke için burnunun direği sızlayan beri gelsin' bu bir slogandı onun için’ sözleriyle Alatlı'nın ülkedeki eğitim ve bilim alanındaki katkılarına dikkat çekti. Türkiye'nin kaybettiği değerli bir düşünce insanını andığı konuşmasında, Böhürler, Alatlı'nın ardında büyük bir boşluk bıraktığını ifade etti.