Türkiye'de en çok Kayseri'de bulunuyor - Tam bir şifa kanağı, Kansere de iyi geliyor!

Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da, Türkiye'de de Kayseri'de yetişen Gilaboru, tam bir şifa kaynağı. Faydası saymakla bitmeyen Gilaboru, en çok Bünyan'da, ardından genellikle Akkışla, Özvatan, Tomarza ve Yahyalı'da yetişiyor. Kansere de faydası olan bu meyve hakkındaki detaylar Kayseri Haberimizde...

Türkiye'de en çok Kayseri'de bulunuyor - Tam bir şifa kanağı, Kansere de iyi geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gilaboru Hanımeligiller ailesine ait, gilaburunun faydası saymakla bitmiyor.

Gilaburu, Girebolu ve Gilaboru olarak da adlandırılan bu meyve Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da, Türkiye’de de Kayseri’de yetişiyor. Zeytin çekirdeği büyüklüğünde kırmızı salkım yuvarlak bir meyve olan Gilaboru, Kayseri’nin özellikle Bünyan ilçesinde meşhur. Akkışla, Özvatan, Tomarza ve Yahyalı’da da yetişen Gilaboru, zeytin gibi tüketilirken, suyu çıkarılıp da yenebiliyor. Kansere iyi geldiği bilinirken, ödem, kabızlık ve prostat kanseri ve birçok hastalığa şifa oluyor.

Antioksidan özelliğinden dolayı böbrek taşı tedavisinde de kullanılan Gilaboru meyvesi reflüsü bulunan hastalarda tercih edilmez. Gilaburu meyvesinde, A ve C vitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi birçok farklı amaçla kullanılabilecek şifalı kaynağı Gilaboru, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılıyor. Aynı zamanda Gilaboru meyvesinin şeker ve tansiyon hastalarına da iyi geldiği uzmanlar tarafından söyleniyor. Acı bir tada sahip olan Gilaboru, şeker atılarak da meyve suyu gibi tüketilebiliyor.