Akşener sessizliği...

Türkiye tarihi için önemli seçimlerden biri olan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52 ve Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oy oranına ulaştı. Millet ittifakı kanadında ise o gece hareketlilik yaşandı. Meral Akşener'in sessizliği ise dikkat çekti. İşte detaylar....

Akşener sessizliği...

Recep Tayyip Erdoğan, rakibi Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilk turda 5 puan fark attı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masadan kalkmıştı.

Masaya geri dönen Akşener seçim sonuçlarının ardından 3 gündür Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamadı. İYİ Parti cephesi dün sessizliğini bozdu, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıklama yaptı. Zorlu, basın toplantısını soru almadan bitirdi.

Dolayısıyla 14 Mayıs seçim sonuçları İYİ Parti'de moralleri bozmuş gözüküyor.

TGRT Ankara haber müdürü Ahmet Sözcan Akşenerin sessizliğine dikkat çekerek, " 'Ben demiştim, kazanacak aday, seçilecek aday vurgusu yapmıştım, işte gördünüz mü' tavrının değerlendirilmesinin bir yansıması olarak görüyorum." dedi.

Akşener sessizliği...

TGRT Haber canlı yayınında seçim sonrası Millet İttifakı cephesindeki son durumu değerlendiren Cem Küçük,  Sözcan'a İYİ Parti kanadından birşey duyduğunu anlatarak şöyle söyledi:

"İkinci turda Meral Akşener İyi Parti seçmenine siz istediğiniz gibi karar verin diyebilir diyorlar. Olabilir mi?"

Sözcan ise, kendisine gelen bilgiler doğrultusunda İYİ Parti seçmeni Kemal Kılıçdaroğlu için ikinci turda sandığa gitmeyebileceklerini gitse de oy vermeyebileceklerini ifade etti.

Akşener'in katıldığı bir mitingde de elindeki süpürge ile tavrını hatırlatan Sözcan, şunları kaydetti:

"Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Meral Akşener kerhen bir destek vermişti. Dolayısıyla ortaya çıkan sonuçlar da onu gösteriyor. Peki Meral Akşener ne yapacak diye sordun. Hatırla Meral Akşener seçim sürecinde mitingler düzenliyordu. Katıldığı bir mitingde de eline süpürgeyi aldı topuzunu gösterdi. Dedi ki İktidar üyelerine biz buna işte sopalayacağız şeklinde bir ifade kullandı. Eğer ikinci turdan da Kemal Kılıçdaroğlu hezimetle ayrılırsa yada seçilemezse bu sefer Akşener o elindeki süpürgenin topuzuyla başta CHP olmak üzere Millet İttifakı'nın diğer ortaklarını sopalamak isteyecektir."

Haber: Hilal Tekeoğlu