Akşener'in 2024 Yılı Asgari Ücret Talebi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener'in gündeminde asgari ücret vardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Akşener'in 2024 Yılı Asgari Ücret Talebi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener’in gündeminde asgari ücret vardı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada maaş zamlarının yılda 4 kere yapılması önerisini yineleyerek, geçtiğimiz yıllarda enflasyonun durdurulamaz yükselişi karşısında asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yılda iki kere zam yapıldığını, buna rağmen maaşların yeterli olmadığını dile getirdi. Bu sebeple maaş zamlarının yılda 4 kere yapılmasını bu yüzden istediklerini dile getiren Akşener bu isteğini yineledi. İyi Parti olarak hesaplarını yaptıklarını söyleyen Akşener, asgari ücretin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki defa belirlenmesinde ısrarcı olduğunu söyledi. Asgari ücret belirlenirken Türk-İş’in açlık sınırının baz alınması gerektiğini ve açlık sınırı altındaki bir ücreti kesinlikle kabul etmediklerini söyledi.

Akşener'in 2024 Yılı Asgari Ücret Talebi

Tüm bu açıklamalarından sonra asgari ücret taleplerinin Ocak ayı için 17 bin TL olduğunu açıklayan Akşener, hem çalışanların hem de işverenleri gözettiklerini söyledi. Temmuz ayı için asgari ücret düzenlenmesinin de 20 bin 500 TL olarak yapılmasını istedi. Ancak 2024 yılı ilk yarısındaki enflasyonu da hedefledikleri rakam üzerinden, refah kaybı yaşanmaması adına Temmuz ayında öngörülen asgari ücret miktarına ilave edilmesi gerektiğini dile getirdi.