Akar, gazetecilerle buluştu!

TBMM Milli Savunma Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde (KGC) gazetecilerle buluştu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Akar, gazetecilerle buluştu!

TBMM Milli Savunma Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ziyaret ettiği Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde (KGC) gazetecilerle buluştu. 

Akar’a Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri, Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, İl Başkanı Fatih Üzüm ile partililer eşlik etti.

Akar burada yaptığı konuşmada, gazetecilerin gününü kutlayarak iletişimin geliştiği bir dünyada basının öneminin her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi.

Basının kamuoyunu bilgilendirmedeki önemine değinen Akar, "Gerek Türkiye gerekse dünyadaki gelişmelerin etkin, sağlıklı, yansız ve ilkeli bir basın meslek ilkeleriyle, burada yapılan çalışmalarda basın ahlak esaslarıyla kamuoyuna taşınması, bilgilendirilmesi gerçekten son derece bir görev fakat görevin ötesinde kutsal bir değer." diye konuştu.

Akar, şu anda dünyanın dört bir yanında çeşitli gelişmeler olduğunu, bunların da kamuoyunda sağlıklı bilinmesinde basın mensuplarına önemli bir görev düştüğünü belirtti.

Dünyadaki gelişmelerle ilgili konuşan Akar, şunları kaydetti: "Kuzey Kore sinirlendi ve Güney Kore'yi en büyük düşman ilan etti. Bunun şimdi etkileri var. Burada piyasadakiler bunu konuşuyorlar. Bu diyorlar önemli gelişmelere sebebiyet verebilir. İşte Amerika'nın tepkisi. Amerika'nın Çin ile olan münasebetleri. Gazze meselesi, Ukrayna meselesi, Güney Amerika'daki gelişmeler. Afrika'daki gelişmeler, Türkiye'deki gelişmeler… Yani bunların sağlıklı bir şekilde derlenip toparlanıp kamuoyuna servis edilmesi hayatımızın temel bir değeri, yani kuvvet çarpanıdır. Doğru bilgiye sahip olmak çok çok daha önemlidir. Bunları sağlamak suretiyle topluma yaptığınız hizmetler gerçekten çok büyük öneme haiz." 

Akar, tutuklu olan gazetecilere ilişkin, "Tutuklu gazetecilerimiz, gazetecilikten dolayı değil. Basın görevlerinin sınırlarını taşırmak suretiyle, başka şekillerde ve kanunda suç olarak belirlenen hususlara girmelerinden dolayı oluyor. Buna iyi bakmak lazım." dedi. 

Memleketin birliği ve beraberliğinin söz konusu olduğunun altını çizen Akar, Gazze’de basın mensuplarının da gördüğü zulme dikkat çekti.

Akar, Gazze’de yaşanan olayları soykırım olarak nitelendirerek şöyle devam etti: "Basın özgürlüğünden yana olan, basını destekleyen, Amerikalılar, Avrupalılar neredeler? Bırakın oradaki faaliyetlerin, alıkonulmasını, tahrip edilmesini, sınırlandırılmasını göz göre göre insanları katlediyorlar. Göğsünde, sırtında, başındaki helmette ‘basın’ diye yazmasına rağmen dahi katlediyorlar ve fakat maalesef Avrupa, Amerika bunlara karşı kör ve sağır olmayı hala sürdürüyor. Oradaki haberlerinde  büyük ölçüde çarpıtılarak verildiğini, oradaki gerçeklerin anlatılması için de hayatta kalan bir avuç gazetecinin çok yoğun bir gayret gösterdiğini ben hayretle, ibretle buradan takip ediyorum"

Akar Kayseri basınını gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı ayrıca tebrik etti.