Akar'dan TSK'ya ilişkin kıyas: Eskiden...

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, TSK'nin ihtiyacı olan mühhimmatlara ilişkin geçmişle kıyas yaptı. Akar, 'Amacımız savaş değil.' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde..

Akar'dan TSK'ya ilişkin kıyas: Eskiden...

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Azerbaycan televizyon kanalına konuk oldu. Haber spikerinin sorularını yanıtlayan Akar, Gazze'deki olaylara ilişkin konuştu. Akar, Türk savunma sanayisinde de TSK'nın ihtiyaçlarını karşılamak için yerli ve milli üretimlerden bahsederek geçmişle kıyasladı.

Akar, 'Gazze'de etnik temizliğe varan bir durum var. Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması nedeniyle her şeyi takip ediyoruz. Burada şimdi kuvözdeki bebekler, sağlık personeli, basın mensupları, Birleşmiş Milletler mensupları hiçbir ayrım yapılmaksızın herkes katlediliyor. Gerçekten Ahlak ve hukuk sınırlarının çok ötesinde. İsrail Kabul edilmesi mümkün olmayan bir uygulama içerisinde... Binyamin Netanyahu ve ekibinin yaptıklarına kendi halkı da isyan ediyor. Netanyahu hükümeti mutlaka her şeylerini kaybedecekler. Bazı yönetimlerde kendi politikaları nedeniyle bu durumu görmemezlikten geliyor. Batılı ülkeler Netanyahu ve hükümetini durdurması lazım. Bu katliam konusunda...' ifadelerini kullandı.

Akar'dan TSK'ya ilişkin kıyas: Eskiden...

Türk savunma sanayisine ilişkin de konuşan Akar, geçmiş yıllarda hafif silahların yapımında sıkıntı yaşanırken şu anda Türkiye'de bütün hafif silahlar, tüfekler, tanksavar İHA, SİHA, KIZILELMA, silahlı helikopter, gemiler, zırhı araçlar gibi TSK'nın ihtiyacının karşılamak üzere yerli ve milli üretimler yapıldığını söyledi.

Akar'dan TSK'ya ilişkin kıyas: Eskiden...

Akar, 'Biz geçmişteki ambargolardan dolayı çok çektik. Biz bunları yaparken hiç bir şekilde saldırgan davranmıyoruz. Bizim tek amacımız TSK'nın desteklenmesi... Biz caydırıcı olmak suretiyle savunmasını güvenliğini ve bekasını sağlamak.' dedi.