Akademisyen adayları dikkat: Öğretim üyesi alınacak!

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi öğretim üyesi alacak. Hangi bölüme alacak? Şartlar neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde....

Akademisyen adayları dikkat: Öğretim üyesi alınacak!

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi öğretim üyesi alacak. Hangi bölüme alacak? Şartlar neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Türkiye'deki üniversiteler, eğitim kalitesini arttırmak ve araştırma faaliyyetlerini desteklemek amacıyla akademisyen kadrolarında istihdamı da sağlamak amacıyla önemli yatırımlar yapılıyor.

Akademik dünyaya adım atmak isteyenler için akademisyenlik mesleği, genellikle belirli bir uzmanlık alanında araştırma yapma, eğitim verme ve alanında yeni bilgiler üretme süreçlerini içeren tempolu prestijli bir kariyer yoludur.

Akademisyenler aynı zamanda ulusal ve uluslararası akademik topluluğa katkıda bulunmak, sunum yapmak ve hazırladıkları bilimsel makaleleri paylaşmak ile görevlidir.

Geçtiğimiz aylarda Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi öğretim üyesi ve öğretim eleman alım ilanı yayımlamıştı. Şimdi ise Nuh Naci Yazgan Üniversitesi öğretim üyesi alacağını duyurdu.

  İlan.gov.tr'de yer alan duyuruya göre tam zamanlı Doktor Öğretim Üyesi kadrosu açıldı. Bu kadroya başvuracak adayların bir dilekçenin ekinde, noter veya resi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora belgeleri, yurt dışından alınan diplomalar için denklik belgesi, nüfus cüzdanının tasdikli fotokopisi, askerlik belgesi, adli sicil belgesi veya adayın beyanı, iki adet fotoğraf, özgeçmiş (YÖK formatlı), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı ilgili dekanlığa teslim etmeleri gerekmektedir.

İdarenin uygun görmesi halinde ilanın her aşaması iptal edilebilecektir. Başvurular bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde şahsen veya posta aracılığı ile yapılabilir. Postadaki gecikmeler ve eksik belge ile yapılan başvurular dikkate alınmaz. İnternet üzerinden başvurular kabul edilmez. 

Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku ana bilim dalına 1 doktor öğretim üyesi alınacak. Şart olarak ise  "Anayasa Hukuku ile ilgili bilimsel yayınlar yapmış olmak." ifadesi kullanıldı.