Akademik Personeller Yoksulluk Sınırının Altında Kaldı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Kasım ayı açlık ve yoksulluk araştırmasını yayımladı. Akademik personeller yoksulluk sınırının altında kaldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Akademik Personeller Yoksulluk Sınırının Altında Kaldı!

TÜRK-İŞ'in, çalışanların geçim koşullarını ortaya koyduğu 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nda' akademik personeller yoksulluk sınırının altında kaldı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Kasım ayı açlık yoksulluk araştırmasını yayımladı. Araştırmaya göre açlık sınırı 14 bin 025 TL olarak açıklanırken, yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL olarak açıklandı. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 18 bin 289 TL olarak açıklandı. Yapılan araştırmaya göre, Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve yeterli beslenmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu.

Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim ve sağlık ihtiyaçları için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarını ifade eden yoksulluk sınırı ise 45 bin 686 TL olarak hesaplandı. 

TÜRK-İŞ Kasım ayı verilerinin yayınlanmasından sonra asgari ücret zammı konuşulurken, akademik personel maaşları, Akademik Dayanışma Platformunun (ADAP), açıkladığı verilere göre yoksulluk sınırının altında kaldı.

Araştırma Görevlisi Maaşı Kasım ayı çıktılarına göre 30 bin 230 TL olarak yoksulluk sınırının altında kaldı. 

Profesör maaşları da 46 bin 476 TL olarak yoksulluk sınırına çok yakında olduğu açıklandı. 

Akademik Personeller Yoksulluk Sınırının Altında Kaldı!

X Sosyal Medya Platformunda yapılan yorumlar dikkat çekti. İşte bazı yorumlar;