AK Parti Kayseri'de sahaya iniyor! - Neler olacak?

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde sandıklardan sürpriz çıktı. Cumhur İttifakı Kayseri'de de 23 yıl sonra neredeyse ilk kez oylar yarı yarıya düştü. AK Parti Kayseri ise sahaya iniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

AK Parti Kayseri'de sahaya iniyor! - Neler olacak?

Kayseri'de 31 Mart yerel seçimlerinde 1 milyonu aşkın seçmen sandık başına gitti. Kayserili'nin tercihi Cumhur İttifakı adayı Memduh Büyükkılıç oldu. Ancak Cumhur İttifakı 6 ilçeyi kaybetti. Parti şimdi Kayseri'de sahaya iniyor.

CHP bu seçimlerdeTürkiye genelinde en çok oyu alarak 14'ü büyükşehir 35 belediye kazandı. AK Parti ise ilk kez oy oranında 2. sıraya geriledi.

AK Parti Kayseri'de de resmi olmayan sonuçlara göre Felahiye, Akkışla, Sarız, Pınarbaşı ve Tomarza olmak üzere 5 ilçeyi kaybetti.

AK Parti Kayseri'de sahaya iniyor! - Neler olacak?

Bu yerel seçimlerde CHP yıllar sonra birinci parti olarak çıktı. Kayseri'de 23 yıl sonra büyük oy kaybının yaşandığı AK Parti'de muhasebe başladı. Parti içindeki düşüşün kişisel mi yoksa genel politikalar sebebiyle mi olduğu sorgulanırken Kayseri'de ekipler sahaya inecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarının araştırılması için kurul oluşturulması talimatını verdi. AK Partili kurmaylar, 81 ilde araştırma yapılması için 3 soru hazırladı.

AK Parti Kayseri'de sahaya iniyor! - Neler olacak?

Ekipler, seçmenin AK Parti'ye neden oy vermediğine ilişkin anket çalışması yürütecek. Anket soruları, ''Ne beklentiniz var?'', AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?'', Neden sandığa gitmediniz?'' şeklinde seçmene yöneltilecek.

AK Parti Kayseri'de sahaya iniyor! - Neler olacak?

Öte yandan Erdoğan geçtiğimiz gün gerçekleştirilen MYK toplantısında seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunmuş ''Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendirirz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz. Buna müsaade etmeyeceğiz'' demişti.