AK Parti Kayseri Adayları açıklanıyor: 2 ilçede değişiklik

Kayseri kamuoyunda uzun süredir devam eden meraklı bekleyişin yarın sona ermesi bekleniyor. AK Parti'nin ilçe belediye başkanlarını yarın kamuoyuna ilan edeceği belirtiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

AK Parti Kayseri Adayları açıklanıyor: 2 ilçede değişiklik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayını iki hafta önce açıklayan AK Parti, mevcut başkan Memduh Büyükkılıç ile yola devam etme kararı aldı. İlçe adaylarının açıklanması ise geri bırakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı illerdeki ilçe belediye başkan adaylarını ilan etti. Aralarında Kayseri’nin de bulunduğu illerin adaylarının ise yarın açıklanacağı kulislere yansıdı. 

Aday açıklanma tarihi 29 Ocak!

AK Parti, aday belirleme çalışmalarını 2023 yılının Ekim ayında başlattı. Temayül yoklamaları, anketler yaptıran, adayları genel merkeze çağırıp mülakat yapan AK Parti’nin, geride bıraktığımız yılın Aralık ayında aday isimlerini kamuoyuna ilan etmesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların Aralık ayı sonunda açıklanacağını bile ifade etti. Ancak bu konuda henüz bir gelişme yaşanmayınca, kamuoyunun merakı daha da artmaya başladı. Aday açıklanma tarihi olarak ise 29 Ocak telaffuz edildi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmalarına son şekli verdiği ve aday açıklanma sürecini daha fazla geciktirmek istemediği ifade ediliyor. Bu kapmamda, Kayseri’deki AK Partili belediye başkan adaylarının isimlerinin de 29 Ocak’ta duyurulacağı söyleniyor.

AK Parti Kayseri Adayları açıklanıyor: 2 ilçede değişiklik

2 ilçenin adayı değişiyor

Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Memduh Büyükkılıç’ı açıklayan AK Parti’de, diğer ilçe belediye başkanlarının da büyük ölçüde yeniden aday gösterileceği söyleniyor. AK Parti’nin Melikgazi’de Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan’da Ahmet Çolakbayrakdar, Talas’ta Mustafa Yalçın, Hacılar’da Bilal Özdoğan, İncesu’da ise Mustafa İlmek ile yeniden seçimlere gideceği konuşuluyor. Diğer 11 ilçenin 5’i MHP’nin adayına bırakılırken, geriye kalan ilçelerden sadece 2’sinin adaylarının değişeceği dile getiriliyor. Develi’de Mehmet Cabbar ile yolların ayrılacağı, Felahiye veya Tomarza’da da yeni bir isimle seçime girilebileceği konuşuluyor.