Adnan Evsen'den deprem açıklaması...

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bugün Marmara'da meydana gelen deprem hakkında paylaşımda bulunarak vatandaşı bilgilendirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Adnan Evsen'den deprem açıklaması...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün sabah saatlerinde meydana gelen Marmara depreminden sonra paylaşım yapan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, deprem hakkında bilgilendirmede bulundu.

AFAD’ın paylaştığı verilere göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, İstanbul’un yanısıra Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. Aynı noktada 2 dakika sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Panik yaratan depremden önce tüm android telefonlara aynı anda mesaj gelerek vatandaş bilgilendirildi. Android Deprem Uyarıları Sistemi başlığı ile gelen mesajda ‘Hafif sarsıntı bekleniyor. Yaklaşık 61,1 km uzaklıkta, ilk tahminlere göre 5.0 büyüklüğünde’ ifadeleri yer aldı.

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, 8 dakika sonra bir depremin daha gerçekleştiğini şu sözlerle açıkladı; ‘Bursa, Mudanya, Kumyaka, Gemlik Körfezi açıklarında Gemlik fayının yaklaşık 5 km kuzeyinde 5.1 büyüklüğünde deprem olmuştur.  8 dakika sonrada Marmara denizinde 2,9 büyüklüğünde artçı deprem olmuştur. Geçmiş olsun’ dedi.