65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma yeniden gündemde – Yeni yılda ne olacak - İşte bakanlık kararı!

2023 yılında 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma yeniden gündeme geldi. Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlar desteğin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma yeniden gündemde – Yeni yılda ne olacak - İşte bakanlık kararı!

2023 yılında 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma yeniden gündeme geldi. Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlar desteğin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. İşte bakanlık kararı… Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma yeniden gündemde – Yeni yılda ne olacak - İşte bakanlık kararı!

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş’ın 65 yaş üstü ulaşıma kısıtlama getirildiğini ve bunun 81 ilde geçerli olacağını duyurması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Özel halk otobüsü şoförleri enflasyon ve artan maliyetleri gerekçe göstererek 65 yaş üstü pasosunun ücretli olması gerektiğini savunuyorlardı.

Bu kapsamda Kayseri’de 2023’ün ilk 9 ayında 65 yaş üstü 8 milyon 814 bin 685 yolcu toplu ulaşımdan ve raylı sistemden ücretsiz faydalandığı duyurulmuştu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş’den 65 yaş pasosunun iptali söz konusu olmadı. Kayseri için 65 yaş üstü kişiler ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanmaya devam edeceği açıklanırken kesinlikle ücretli olmayacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlar bu desteğin devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

İşte konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kararı, 

ÜCRETSİZ SEYAHAT KAPSAMINDA YAPILACAK GELİR DESTEĞİ ÖDEMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/1/2016 tarihli ve 29585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan “verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup, mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen” ibaresi “verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinde yer alan “Genel Müdürlük ve” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı birlikte yürütür.

Karara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca verilen desteğin devam edeceği belirtildi. 65 yaş üzeri vatandaşlar 2024 yılında da toplu ulaşımdan ücretsiz olarak faydalanacak.