64 yılını 4 kitaba da sığdıramadı 'Yine yazacağım'

Kayseri'de yaşayan 64 yaşındaki Emişe Altun hayatını yazdığı kitaplarına bir yenisini daha ekledi. Altun, 'Kendi hayatımın dışına çıkmak istesem de çıkamıyorum. Hazırda bekleyen yeni kitaplarım da var' dedi.

64 yılını 4 kitaba da sığdıramadı 'Yine yazacağım'

Çocukluğunda başlayan yazarlık hayalini 3 yıl önce ilk kitabını yazarak gerçekleştiren Emişe Altun 4. kitabını da çıkardı. Altun’un “Adı Nalan” isimli kitabı raflarda yerini aldı, okurlarını bekliyor.

 

“2 KİTAP DAHA ÇIKARACAĞIM”

Kitabı yazarken başka birinin hayatını yazmak istediğini fakat kendi hayat hikayesini de eklediğini anlatan Emişe Altun, “Benim evime normal misafirler gelmezdi. Eşim pek iyi biri olmadığından hep değişik insanlar gelirdi. Kadın olsun erkek olsun. Çocuklarım için çekiyordum.  Üç tane kuzum vardı. Ben de gençtim, güzeldim o zamanlar. İşe girmek çalışmak da istedim ama çocuklarımın başında biri olmalıydı. Babalarına güvenemezdim. Çocukların her şeyine ben koşuyordum. Bir kadın gelmişti. Böyle mütevazı bir kadın ama iyi değilmiş, eşim teyzesinin oğluna getirmiş. Ondan sonra tanıştık kadınla. Bir dostluğumuz oldu. Dışarıdan gördüğüm zaman hanım hanımcık. İşte düşmüş Allah düşürmesin. Bir 20 sene falan bununla arkadaşlık dostluk ettik. Yaşadığımız her şeyi biliyorum. Dostu vardı, kızı vardı yetişkin falan. Ben onu yazmak istedim. Çocukluğunu falan da dinledim yazarken. Sonradan yine benim hayatıma geldi konu. Başka yöne gittim. Ben bunu yazmayacaktım. Tabi yazarken isimleri de değiştirdim. Mesela Ayşe'yi yazacağıma Fatma yazdım. Bu benim elimde olan bir şey değil. Yani kendi yazarken öyle akıyor. İmkânım olsa iki tane daha var hazır sayılır” dedi.

 

“KENDİMLE GURUR DUYUYORUM”

Büyük zorluklarla bugünlere geldiğini kaydeden Altun, “Ama bu roman çok zor oluyor. Böyle öykülerde de ağladığım yerler oluyor çünkü içine kendimi de katıyorum, yaşadıklarımı katıyorum. Ben özellikle şunu söylemek isterim ki çok mutluyum. Kendimle gurur duyuyorum. 3 senenin içinde dört kitap çıkarttım. Çok zorluklarla çıkarttım. Herkes karşı çıktı. Bu yaştan sonra ne işin var yazarlıkla dediler ama bu benim çocukluk hayalimdi. Ben yazar olmak istiyordum. Oldum. Geç oldum ama olsun. Hiç önemli değil. Keşke daha önce, bir 10 sene önce başarabilseydim. Herkes karşı çıktı. Çok çok zorluklarla bugüne geldim. Bu yüzden çok mutluyum. Herkese de tavsiyem hayallerinizin peşinden koşun” ifadelerinde bulundu. >>Selma Kan