6 Şubat depremleri Kayseri'de kaç büyüklüğünde hissedildi? Son Depremler

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, Kayseri'de kaç büyüklüğünde hissedildi. Toplamda 11 şehirde meydana gelen büyük yıkımlara sebep olan bu depremler uzun süre gündemde kaldı. Detaylı bilgi için Kayseri Anadolu Haberi ziyaret edin.

6 Şubat depremleri Kayseri'de kaç büyüklüğünde hissedildi? Son Depremler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’da 6 Şubat’ta aynı gün içinde 9 saat aralıklarla meydana gelen 2 büyük deprem, gündemden düşmüyor.
Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski Başkanı Adnan Evsen, Kahramanmaraş’da ki iki büyük depremin Kayseri’de kaç büyüklüğünde hissedildiğini açıkladı.

6 Şubat depremleri Kayseri'de kaç büyüklüğünde hissedildi? Son Depremler

Toplamda 11 şehri etkileyen ve büyük yıkımlara neden olan 6 Şubat depremleri hakkında konuşan Evlen, depremlerin Kayseri’ye etkisinin uzun süre tartışmalara neden olduğunu söyledi. 

Peki, iki büyük depremin Kayseri’deki hissedilme oranı ne?

Evsen, konuyla ilgili olarak, Kayseri Anadolu Haberi özel açıklamalarda bulundu ve şu ifadelere yer verdi: ‘6 Şubat depremlerini Kahramanmaraş merkezli ve Gaziantep merkezli yaşamamızdan sonra bahse konu depremlerin Kayseri şehrine olan etkileri uzun süre tartışmaya devam etti. Kandilli Rasathanesi’nin yapmış olduğu bir değerlendirmeye göre 6 Şubat tarihinde 4.17'de Pazarcık merkezde gerçekleşen deprem ve 1.24 saati itibariyle Çardak fay üzerinde gerçekleşen depremin büyüklüklerini biz eşit şiddet haritası olarak kandille rasathanesi yayınladı. Bu yayınlanmış rapora göre her iki depreme de Kayseri 6 şiddet ölçeğine göre hissetmiş oldu. Altı şiddet ölçeğinin rehber ya da mal müdür karşılığı 5.1 olarak gerçekleşmektedir. İki depremi Kayseri'miz 5.1 olarak yaşamış oldu.’ ifadelerini kullandı.