500 TL'lik Banknotlar Geliyor Mu?

Sosyal medyada '500 TL banknotları basılacak' yorumları sık sık konuşuluyor. Ünlü bir market yayımladığı afişinde bu konuyu destekleyecek bir açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

500 TL'lik Banknotlar Geliyor Mu?

Sosyal medyada ‘500 TL banknotları basılacak’ yorumları sık sık konuşuluyor. Ünlü bir market yayımladığı afişinde bu konuyu destekleyecek bir açıklamada bulundu.

Eski Merkez Başkanı Hafize Gaye döneminde gündeme taşınan ancak daha sonra rafa kaldırılan yüksek değerli banknot basım düşüncesi yeniden gündem oldu. 

Geçtiğimiz günlerde 10 TL’lik ve 20 TL’lik banknotların artık bankamatiklerden çekilemeyecek olmasına ilaven ilerleyen dönemlerde de 500, 1000, 2000 ve 5000 TL’lik banknotlar basılması planlandığı sosyal medyada gündem olmuştu.

500 TL’lik banknotun basılıp basılmadığına dair spekülasyonlar dolaşırken, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Güven Pado bu iddiaları yalanlamıştı.

Ünlü Market Gündem Yarattı!

Türkiye’de ünlü market zinciri BİM, satışa koyduğu para sayma makinesinin afişi ile yeni bir gündem yarattı. Para sayma makinesinin özelliklerini açıklamak için afiş tasarlayan BİM, yazdıkları ile gündem oldu. Para sayma makinesinin açıklamasında, ‘Tedavüle çıkacak yeni para birimlerine uyumlu’ cümlesi vatandaşların dikkatini çekerken, yalanlanan banknot haberleri ‘doğru mu?’ sorusunu beraberinde getirdi.

500 TL'lik Banknotlar Geliyor Mu?