40 Yıllık Ustadan Lokma Tatlısı Tarifi - Pratik Tarifler

Lokma tatlısı evde kolaylıkla yapılabilen bir lezzet olarak Türk Mutfağının olmazsa olmazlarından! Bugün siz değerli okuyucularımıza 40 yıllık ünlü şef tarifiyle damak çatlatan lokma tarifini vereceğiz. Detaylar haberimizde

40 Yıllık Ustadan Lokma Tatlısı Tarifi - Pratik Tarifler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geleneksel bir Türk tatlısı olan lokma, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir lezzet. Genellikle özel günlerde ve bayramlarda yapılan lokma tatlısı şeker, un, maya ve su gibi basit malzemelerle hazırlanıyor. Lokma tatlısınıın bu tarifihi 40 yıllık şef verdi. Tatlıya dokunuşuyla püf noktalarını açıklayan şef, ekstra bir lezzet sunuyor.

1 kiloluk lokma tatlısı için gereken malzemeler:

3.5 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Ilık Su
1 paket maya (10 gr)
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 silme çay kaşığı tuz
4 su bardağı sıvı yağ

Şerbet için:

2 Su bardağı Şeker
1.5 su bardağı Su
1 dilim limon

Hazırlanışı:

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. İsteğe göre limon kullanılmayabilir.
Şeker ve suyu derin bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
Şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
Sonrasında buzdolabında 1.5 saat dinlendiriyoruz.
Sonrasında hamur işine geçiyoruz.

Hamur hazırlanışı:

Hamurda kullanılan malzemeleri mikser veya elle yoğurduktan sonra kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Kulak memesine yakın bir kıvama getirmemiz gerekiyor. 
Hamuru 30-45 dakika arasında mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra tencere içine sıvı yağ koyuyoruz.
Sıvı yağı kısık ateşte kızgın hale getiriyoruz. 
Mayalanmış hamuru avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz.
Yemek kaşığı yardımıyla hamurdan küçük parçalar alıp yağın içine bırakıyoruz.
Hamur yağda yarı kızarmış hale geldiğinde bir kaba alıp, tekrar yağ dolu tencerenin içine bırakıyoruz. (Bu da ikinci kızartma oluyor püf noktası)
Hamur ikinci kez kızardıktan sonra, lokmalarımızı şerbetin içine yağını süzdükten sonra bırakıyoruz. 
Lokmalarımızı şerbetin içinde yavaş yavaş kevgir yardımıyla karıştırıyoruz. 
Lokmaları soğuk şerbetin içinde bıraktıktan sonra 3 dakika karıştırılarak, bekletiyoruz.  
Ve lokmalarımız hazır. Şeflerden bu özel lokma tarifi ile karşınızda olduk. Pasta ve tatlı tarifleri için bizi takip etmeye devam edin.