4 bin ücretsiz kombi daha dağıtılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KASKİ'nin Güneş Enerji Santrali projeleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören ile 1000 adet kombi dağıtımı gerçekleştirilmesinin ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu tekrar kombi dağıtılacağının müjdesini verdi. Birçok önemli ismin katıldığı törende önemli bir detay dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

4 bin ücretsiz kombi daha dağıtılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KASKİ'nin Güneş Enerji Santrali projeleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören ile 1000 adet kombi dağıtımı gerçekleştirilmesinin ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu tekrar kombi dağıtılacağının müjdesini verdi. Birçok önemli ismin katıldığı törende önemli bir detay dikkat çekti.  

4 bin ücretsiz kombi daha dağıtılacak!

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Daha temiz bir Kayseri için tesisat sizden kombi bizden!’ sloganıyla hazırlanan projede 1000 adet kombi dağıtımı gerçekleşti. Meydanda düzenlenen törene Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve Kayseri İlçe belediye başkanları katıldı.

‘Yenilenebilir enerji alanında da üzerimize düşeni yapıyoruz’

Yenilebilir enerjide bağımsız Türkiye olma yolunda gayretle yürüdüklerini söyleyen Büyükkılıç: “Biz bu çalışmaları yaparken geleceğe hem ümitle bakarken, hem de ülkemizdeki enerji tüketimi 2022 yılında 331,1 milyar kilovat saat, elektrik üretimi ise bir önceki yıla göre de aynı oranda yaklaşık devam etmekte iken, Türkiye Ulusal Enerji Planı çalışmasının sonuçlarına göre elektrik tüketiminin 2025 yılında 380,2 milyar kilovat saat, 2030 yılında 455,3 milyar kilovat saat, 2035 yılında ise 510,5 milyar kilovat saat seviyesine ulaşacağı öngörülmektedir. Bu anlamda da nükleer enerji ile ilgili de çalışmalar sizlerin de bildiği gibi ülkemizde devam ederken, enerji alanında bağımsız bir Türkiye olma yönünde gayretlerini ülkemiz sürdürürken, biz de bu alanda neler yapabiliriz kafa yorup, yenilenebilir enerji alanında da üzerimize düşeni yapma yönünde gayret gösteriyoruz. 2022 yılında elektrik üretimimizin yüzde 34,6’sı kömür, yüzde 22,9’u doğal gaz, yüzde 20,3’ü hidrolik enerji, yüzde 10,6’sı rüzgâr, yüzde 5,1 i güneşten, yüzde 3,4’ü jeotermal ve yüzde 3’ü diğer kaynaklardan. Yenilenebilir enerji bağlamında, özellikle GES’ler de, güneş enerjilerinde, bu oranı mutlaka ülke olarak da, yerel çalışmalar bağlamında da yukarıya çıkartılması gerektiğini biliyoruz. Enerji Bakanlığı’mızın bu alanda yaptığı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çalışmaları da yakinen takip ediyoruz.” diye konuştu.

4 bin ücretsiz kombi daha dağıtılacak!

Vali Gökmen Çiçek, kombi dağıtım töreninde konuşarak, bu projenin enerji tasarrufu bakımından önemli bir adım olduğunu belirtti ve şöyle dedi: “Yapılan bu yatırımlar aslında Türkiye'nin hava kirliliği açısından ve enerji tasarrufu açısından çok önemli. Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah Kayseri çevre kirliliğinde bu yatırımlarla beraber gereken önlemleri almış olacak.”

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, dağıtılacak bin kombinin toplam maliyetinin 15 milyon lira olduğunu ve bunun 10 milyon lirasının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılandığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

‘Bir güzel haber daha var’

Çopuroğlu, Çevre kirliliğini önlemek adına dağıtılacak kombi sayısı yükseldiğini şu sözlerle ifade etti: “Bir güzel haber daha var. Bu kombiler 4 bine tamamlanacak, 4 aşamada verilecek, belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burada güzel işler yapılmış, Çevre kirliliğini engellemenin yolu temiz yakıttan geçiyor” diye konuştu.

Kombi dağıtımında dikkat çeken detay ise Eskişehir bağlarında bulunan vatandaşların ısınmak için kömür kullanması hava kirliliğine sebebiyet verdiğinden, dağıtılan kombiler o semtte ikamet eden vatandaşlara dağıtılması büyük takdir topladı.