31 Mart'a damga vuracak rakamlar - Kayseri'de mevcutta kaç kadın muhtar ve adayı var!

Kayseri'de 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlere kadın muhtar adayları damgasını vuracak. Peki Kayseri'de mevcutta kaç kadın muhtar ve adayı var? 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi merak edilen sorunun cevabı detaylarıyla birlikte Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

31 Mart'a damga vuracak rakamlar - Kayseri'de mevcutta kaç kadın muhtar ve adayı var!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kayseri’de kaç kadın muhtar adayı olduğu merak ediliyor. 31 Mart yerel seçimlere damga vuracak muhtar adayı sayıları haberimizde…

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, yerel yönetimlerde kadın aday sayısını artırmaya yönelik proje ve faaliyetler de çoğaldı. 

Kadın muhtar adaylarına büyük destek veren Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er, Kayseri’de mevcut kadın muhtar ve kadın muhtar adaylarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Başkan Er açıklamasında kendilerine ulaşan sayının yeni kadın muhtar adayı sayısının 23 olduğunu söylerken, toplamda 43 adayın olduğunu aktardı. Er açıklamasında bu sayının daha da artacağını belirtti.

Peki Kayseri’de en çok kadın muhtar hangi ilçede?

Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er açıklamasında kadın muhtar adaylarında Kayseri’de yüzde 100’ün üzerinde bir artış yaşandığını kaydederken, en çok kadın muhtarın Melikgazi ilçesinde bulunduğunu belirtti.

Hangi ilçede kaç tane kadın muhtar var?

Kayseri’de en çok kadın muhtar Melikgazi’de bulunuyor. 
Melikgazi’de 59 muhtardan 9’u kadın. 
Kocasinan’da 93 muhtardan 4’ü kadın,
Talas’ta 30 muhtardan 1’i kadın,
Hacılar’da 12 muhtardan 1’i kadın, 
Bünyan’da 46 muhtardan 1’i kadın, 
Pınarbaşı’da 122 muhtardan 2’si kadın
Yeşilhisar’da 35 muhtardan 2’si kadın. 

Maalesef diğer ilçelerimizde kadın muhtarımız bulunmuyor.