29. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar menülerini zenginleştirmek ve sevdiklerine lezzetli yemekler sunmak isteyenler günün erken saatlerinde 'akşama ne pişirsem?' sorusunu sormaya başladı. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. 29. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

29. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 29. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 29. Gün İftar menüsünü hazırladık.

29. gün iftar menüsü

Şehriye Çorbası

Patlıcanlı Ekmek Kebabı

Mevsim Salata

Altın Bilezik Tatlısı

29. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Şehriye Çorbası; Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan yoğurt çorbası ile başlangıç yapıyoruz.  İşte tarifi;

29. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 silme tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı arpa şehriye

Hazırlanışı;

Yağımızın üzerine salçamızı ilave edelim ve orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım. Üzerine pul biber, nane ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Ardından suyumuzu da ekleyip karıştırarak kapağını yarı açık olacak şekilde kapatalım ve çorbamızı kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra üzerine arpa şehriyeyi ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Çorbamızı ara ara karıştırarak kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Şehriyeleri yumuşayan çorbamız servise hazır.

Patlıcanlı Ekmek Kebabı; Ramazan pidesi ile yapılan bu leziz tarifi, misafirleriniz ve siz çok beğeneceksiniz…

29. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

300 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet yeşil ve kırmızı biber
1 adet domates
Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber
4-5 dilim ekmek
3 adet patlıcan

Üzeri için;

1-2 diş sarımsak
1 kase yoğurt

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı; Uygun bir tavada kıymayı kavuralım. Sıvı yağında küp küp doğranmış soğanı, küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biber ekleyip, kavurmaya devam edelim. Küp küp doğranmış domatesi de ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirelim.Son olarak tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ilave edip karıştıralım. Servis kabına doğranıp fırınlanmış 4-5 dilim ekmeği alalım. Üzerine küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcanları da yerleştirelim. Patlıcanların üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı harcımızı borcama alıp yayalım. Son olarak sarımsaklı yoğurdunu döküp, tereyağın da kızdırdığımız biberi de üzerine ilave ederek servis edelim. 

Mevsim Salata; İftar sofranızı renklendirecek, yemeklerin yanında hafif bir mola oluşturacak salatalar, beslenme uzmanları tarafından da öneriliyor.

29. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Altın Bilezik Tatlısı; Altın Bilezik tatlısının ismi zengin olsa da malzemeleri oldukça az maliyetli. Şerbetli tatlılardan olan ‘Altın bilezik tatlısı’ iftar sofralarınızı renklendirecek.

29. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Altın Bilezik tatlısı tarifi için TIKLAYINIZ...

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…