27. Gün İftar Menüsü - Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar menülerini zenginleştirmek ve sevdiklerine lezzetli yemekler sunmak isteyenler günün erken saatlerinde 'akşama ne pişirsem?' sorusunu sormaya başladı. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. 27. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

27. Gün İftar Menüsü - Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 27. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 27. Gün İftar menüsünü hazırladık.

27. gün iftar menüsü

Mercimek çorbası

Alinazik

Havuç tarator

Revani

Mercimek çorbası

Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan mercimek çorbası ile başlangıç yapıyoruz.

27. Gün İftar Menüsü - Akşama Ne Pişirsem?

1,5 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 diş sarımsak

Yarım yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber

Yeteri kadar sıcak su

Hazırlanışı: Mercimek çorbası tarifi için önce sebzeleri soyun. İster rendeleyin ister ufak doğrayın. Mercimekleri bol suda yıkayın. Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin. İçine soğanı ve sarımsağı ilave edin kavurmaya başlayın. Salçalı sevenler salça da ekleyebilir. Üzerine mercimekleri ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirebilir.

Alinazik

Ana yemekte sofraların sultanı 'Alinazik Kebabı' iftar sofralarınızı taçlandıracak.

27. Gün İftar Menüsü - Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler,

50 gram tereyağı veya margarin(3,5 yemek kaşığı)

1 diş sarımsak

250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber, tuz

Patlıcanlı karışım için:

1 kase yoğurt

3 adet közlenmiş patlıcan

1çay kaşığı tuz

Hazırlanışı; Tereyağını derin bir tavanın içine alalım. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyelim. Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştıralım ve kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakalım. Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyerek ocaktan alalım. Közlediğimiz patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımı ile dövelim. İyice ezildikten sonra yoğurtla bir kasenin içinde birleştirelim. Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alalım. Ortasını çukurlaştırarak, hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirelim. Sosunu ilave ederek servis edin. 

Havuç Tarator

İftar sofralarına çok yakışan bu meze, et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.

27. Gün İftar Menüsü - Akşama Ne Pişirsem?

Havuç Tarator Tarifi İçin TIKLAYINIZ…

Revani

Yoğun şerbeti ve hafif kek dokusuyla revani tatlısı, hem basit hem de içerikli bir tatlı alternatifidir. Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan revani, özellikle özel günler ve davet sofralarında misafir edilmek tercih edilmektedir.

27. Gün İftar Menüsü - Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler; 4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbet için: 3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

Yapılışı; Uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz, ardından un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi koyuyoruz ve bir iki karıştırıp azar azar unu kabartma tozunu katalım çırpıyoruz. Sonrasında yağlanmış orta boy fırın kabına harcımızı döküyoruz ve 180 derece alt üst ayar fırına veriyoruz, Şerbeti için uygun bir tencereye su sekeri alalım bir 5 dakika kaynadıktan sonra portakal suyunu ilave ediyoruz, bir 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Kek tamamen oda sıcaklığında soğuk, şerbet sıcak olmalı. Soğuk revaniye sıcak şerbeti dökelim soğuduktan sonra servis edebiliriz Herkese şimdiden afiyet olsun.

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…