26 Temmuz: Tarihte Bugün

26 Temmuz'da geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli elektrikli traktör deneme sürüşünü gerçekleştirirken, Tunceli'de 6.0 büyüklüğündeki depremde 97 kişi öldü. Peki tarihte hangi gelişmeler yaşandı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

26 Temmuz: Tarihte Bugün

26 Temmuz’da geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli elektrikli traktör deneme sürüşünü gerçekleştirirken, Tunceli’de 6.0 büyüklüğündeki depremde 97 kişi öldü.

Öte yandan, Başörtüsü yasağı sebebiyle Türkiye'de tıp eğitimini yarıda bırakarak ABD'de eğitim alan ve uzun süre akademisyenlik yapan Doç. Dr. Merve Kavakçı, Dışişleri Bakanlığı yaz dönemi kararnamesiyle Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atandı. 

26 Temmuz’daki diğer tarihi gelişmeleri Kayseri Anadolu Haber olarak sizler için derledik…

26 Temmuz 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli 'elektrikli traktör' deneme sürüşünü gerçekleştirdi

26 Temmuz: Tarihte Bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) 69. Geleneksel Hasat Bayramı kapsamında buğday hasadı yaptı, yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörün deneme sürüşünü gerçekleştirdi. 

26 Temmuz 2017

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, görevinden ayrıldı

26 Temmuz: Tarihte Bugün

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ile yaptığı görüşmenin ardından görevinden ayrıldı. Konuyla ilgili TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan bir takım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır. Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir. Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz." ifadelerine yer verildi.

26 Temmuz 2017

Doç. Dr. Merve Kavakçı Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği’ne atandı

26 Temmuz: Tarihte Bugün

Başörtüsü yasağı sebebiyle Türkiye'de tıp eğitimini yarıda bırakarak ABD'de eğitim alan ve uzun süre akademisyenlik yapan Doç. Dr. Merve Kavakçı, Dışişleri Bakanlığı yaz dönemi kararnamesiyle Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atandı. 

26 Temmuz 2016

Boğaziçi Köprüsü'nün adının "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilmesi kararı alındı

26 Temmuz: Tarihte Bugün

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında birçok kişinin şehit olduğu Boğaziçi Köprüsü'nün adının Bakanlar Kurulu toplantısında değiştirilmesine kararı doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki ana arterlere konulan ve yol güzergahlarını işaret eden tüm dijital panolardan "Boğaziçi Köprüsü" yazısı kaldırıldı. Bunun yerine panolara "Şehitler Köprüsü" ifadesi yansıtıldı. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında ilk hedef olan ve çok sayıda vatandaşın şehit olduğu Boğaziçi Köprüsü'nün adının "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

26 Temmuz 1995

İstanbul Altın Borsası açıldı

26 Temmuz: Tarihte Bugün

İstanbul Altın Borsası 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 40/A maddesi hükmüne dayanarak SPK tarafından hazırlanan "Kıymetli Madenler Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Genel Yönetmelik", 3 Nisan 1993 tarih ve 21541 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İstanbul Altın Borsası, 26 Temmuz 1995 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başlamıştır. Borsada sadece külçe altın alım satımı değil, vadeli işlemler de yapılır.

26 Temmuz 1967

Tunceli’de 6.0 büyüklüğündeki depremde 97 kişi öldü

26 Temmuz: Tarihte Bugün

1967 Pülümür Depremi, 26 Temmuz 1967 tarihinde Türkiye saatiyle 20.53'te Türkiye'de Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen deprem. Depremde 97 kişi öldü, 1282 bina yıkıldı veya hasar gördü. Depremin olduğu bölgede, Kuzey Anadolu Fayı ve çevresindeki etkin faylar nedeniyle 20. yüzyılda şiddetli depremler oldu. 1939 Erzincan Depremi bunların en büyüğüdür. 1966 tarihli Varto Depremi ve son olarak 1992 tarihli Erzincan Depremi Kuzey Anadolu Fayı'nı takip eden bu bölgedeki depremlerdir. 27 Ocak 2003 tarihinde Pülümür'de 6,5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

26 Temmuz 1951

Türkiye'deki ilk petrol Raman Dağı yöresinde bulundu

26 Temmuz: Tarihte Bugün

Türkiye'deki ilk petrol 1951 yılında Raman dağı yöresinde bulundu. Batman il sınırları içerisinde bulunan ve Batman şehir merkezine çok yakın olan Raman Dağı'nın yüksekliği bin 288 metredir. Türkiye'de ilk defa burada petrol bulunmuştur. 1940 yılında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından bu dağda petrol bulunmasıyla yörenin çehresi değişmiştir. Halen dağ üzerinde pek çok petrol kuyusu mevcut olup, bunların çoğu aktiftir. Petrol rezervlerinden dolayı dağ askeri birliklerce koruma altına alınmıştır.