2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

2 Ağustos'ta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 75 yıl aradan sonra Kerkük'e giden ilk Türk Dışişleri Bakanı oldu. Peki tarihte başka hangi gelişmeler yaşandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

2 Ağustos'ta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 75 yıl aradan sonra Kerkük'e giden ilk Türk Dışişleri Bakanı olurken, telefonun mucidi Alexandr Graham Bell öldü.

Tarihte yaşanan gelişmeleri Kayseri Anadolu Haber olarak sizler için derledik.

2 Ağustos 2012

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 75 yıl aradan sonra Kerkük'e giden ilk Türk Dışişleri Bakanı oldu

2 Ağustos: Tarihte Bugün ne oldu?

Kuzey Irak’ta temaslarda bulanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Davutoğlu’nun heyeti, Erbil'in 83 kilometre güneyindeki Kerkük'e  yoğun güvenlik önlemleri altında girdi. Kerkük ziyaretiyle ilgili yazılı açıklama yapan Davutoğlu, "75 yıl aradan sonra Kerkük'e gelen ilk Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olmanın gururunu yaşıyorum." dedi.

2 Ağustos 2005

Fransa sağlık bakanı ilginç olayda soruşturma açılmasını istedi

2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Fransa'nın Sağlık Bakanı Xavier Bertrand, Paris'teki Saint-Vincent-de-Paul Hastanesi morgunda saklanılan, doğduktan sonra kısa sürede ölmüş veya ölü doğmuş olduğu belirtilen 351 çocuk cesedinin keşfedilmesi üzerine, soruşturma açılmasını istedi.

2 Ağustos 1997

Muhammed Hatemi İran İslam Cumhuriyeti'nin yeni başkanı oldu

2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Seyyid Muhammed Hatemi, 1997-2005 arasında görev yapmış olan, İran'nin 5. cumhurbaşkanı.

2 Ağustos 1967

Trabzonspor Kulübü kuruldu

2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Trabzonspor tarihi üzerine yapılan çalışmaların birçoğu, hikayeyi 1967’den değil, çok daha eskilerden başlatır. Bordo-Mavi renklere sahip Karadeniz Fırtınası, 2 Ağustos 1967 günü resmi olarak kurulmuştur; ancak kentin spor geçmişi 20. yüzyılın başlarına dek uzanır. 

 2 Ağustos 1934

Adolf Hitler Almanya'nın Führer'i haline geldi. Totaliter rejim süreci başladı

2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Adolf Hitler, Avusturya doğumlu Alman politikacı ve Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi lideridir. 20. yüzyılın en güçlü ve kötü şöhretli diktatörlerinden biri olarak kabul edilir.

2 Ağustos 1922

Telefonun mucidi Alexandr Graham Bell öldü

2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Telefonu icat eden Graham Bell, aslında sağırların sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışıyordu. Bunu başaramadı ama her gün yeni bir özelliğe kavuşan telefonla birbirinden kilometrelerce uzaktaki insanların birbirlerini duymalarını sağladı. Graham Bell'in annesi doğuştan işitme engelliydi. Dedesi ve babası yıllarını işitme engellilere adadı. 

2 Ağustos 1914

Osmanlı Devleti seferberlik ilan etti

2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

Birinci Dünya Savaşı'na İttifak Devletleri safında giren Osmanlı Devleti savaşa girmeden önce 2 Ağustos 1914'de Almanya ile ittifak antlaşması imzaladı. 2 Ağustos 1914'de Almanya ile ittifak antlaşması imzaladığı gün seferberlik ilan etti ve sansür kararı aldı.

2 Ağustos 1492

İspanya Musevilerinin çoğu, İstanbul'a geldi ve Osmanlı Devletince hoşgörüyle karşılandı

2 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?

İspanya'da, Musevilere dinlerini değiştirmeleri, aksi takdirde ülkeden ayrılmaları için verilen süre sona erdi. İspanya Musevilerinin çoğu, Kemal Reis'in kadırgalarıyla İstanbul'a geldi ve Osmanlı devletince hoşgörüyle karşılandı.