06 Şubat 2023 depremlerinde son durum! Kaç deprem oldu?

Kahramanmaraş'da 6 Şubat'ta yaşanan 2 büyük depremin ardından 268 gün geçti. Depremin yaraları sarsılmaya devam ediyor. 6 Şubat'tan bugüne kadar kaç artçı deprem oldu. Bu alandaki uzman Dr. Ramazan Demirtaş, vatandaşları sosyal medya üzerinden bilgilendirdi. Tüm Detaylar Haberimizde…

06 Şubat 2023 depremlerinde son durum! Kaç deprem oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük depremin etkisi hala sürüyor. Depremin ardından 268 gün geçti ve bu süre zarfında binlerce deprem oldu. 
35 yıllık tecrübesiyle; paleosismoloji, deprem jeolojisi, aktif tektonik, sismotektonik, neotektonik, yapısal jeoloji, deprem, jeotermal jeolojisi ve mühendislik jeolojisi alanlarında uzmanlaşan Dr. Ramazan Demirtaş, bu konuda vatandaşları bilgilendirmek için sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptı.
Demirtaş'ın paylaşımında, AFAD'ın sağladığı verilere göre, 6 Şubat'tan günümüze kadar yaşanan artçı depremlerin sayısının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Bu güne kadar Kahramanmaraş’ta 49 bin 290 artçı deprem kaydedildi.
Demirtaş, 30 Ekim Pazartesi günü saat 19:25’te Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde meydana gelen depremin ardından, ‘Bugünkü M=4.2 deprem 154. artçı/tetiklenmiş küçük deprem olup, anormal bir durum söz konusu değildir.’ ifadelerini kullandı.