YENİ YIL İHRACATA İYİ GELDİ

Kayseri'de yeni yılın ilk ayında açıklanan ihracat rakamları yüzleri güldürdü. Kayseri'de ihracatın bir önceki yıla kıyasla ayrış gösterdiği ortaya çıktı.

YENİ YIL İHRACATA İYİ GELDİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) elde edilen son bilgilerde, Kayseri’de 2019 yılı Ocak ayı itibariyle ihracat miktarı 150 milyon doları aştı.
 
BİR ÖNCEKİ YILIN İLK AYINA KIYASLA 13 MİLYON DOLARLIK ARTIŞ
 
Kayseri’de 2019 yılının Ocak ayındaki ihracat rakamı toplam 154 milyon 275 bin dolar olarak gerçekleşirken, söz konusu tutar ile Kayseri’nin ihracatında bir önceki yılın Ocak ayına kıyasla milyonlarca dolarlık artış meydana geldiği kaydedildi. Kayseri’nin 2019 yılı ilk ayı itibariyle 154 milyon dolar olan ihracatı bulunurken, bir önceki yılın Ocak ayında ise bu rakam toplam 141 milyon 509 bin dolar olarak gerçekleşti.
 
KİŞİ BAŞINA 111 DOLARLIK İHRACAT
 
Kayseri’de 2019 yılı Ocak ayı itibariyle gerçekleşen ihracat tutarında kişi başına düşen ihracat miktarının ise ortalama 111 dolar olduğu görüldü. Kayseri’nin son nüfus sayımına ve son ihracat miktarlarına bakıldığında da yine bir önceki yılın aynı tarihine kıyasla kişi başına düşen ihracat tutarında da artış meydana geldiği dikkatleri çekti. Buna göre 2018 yılı Ocak ayı itibariyle kişi başına düşen ihracat tutarı ortalama 102 dolar olurken, 2019 yılı Ocak ayında bu tutar ise ortalama 111 dolar şeklinde oldu. 
 
KAYSERİ’NİN SIRALAMADAKİ YERİ DEĞİŞMEDİ
 
Kayseri’de ihracat tutarında artış olmasına rağmen Kayseri’nin iller arasındaki sıralamasında değişiklik olmadı. Kayseri 2018 yılı ilk ayında da 13’üncü sırada geldi, 2019 yılı ilk ayında da aynı sırada yer aldı. Kayseri 2019’un ilk ayında Adana, Hatay, Konya, Gaziantep gibi illerin gerisinde yer alırken, Mersin, Antalya, Trabzon, Eskişehir, Samsun gibi illeri ise geride bıraktı. HABER: KAAN AKBAŞ