Buket Ulu

Şükür Enerjisi

Buket Ulu

Size biraz şükür enerjisinden bahsetmek istiyorum. Henüz çok büyük yaşlarda değilim fakat yaklaşık 3 yıldır şükür enerjisini çalıştırıyorum. Faydaları bana göre çok fazla, şimdi hepsini anlatacağım ama önce şuna bir açıklık getireyim, nedir bu şükür enerjisi?  Var olanın kıymetini bilmek. Benim için temel açıklaması bu. Birçok kaynakta farklı açıklamalar da mevcut tabi ki ama özü bu. Var olanın kıymetini bilmek size daha fazlasının gelmesi için alan açıyor. Peki nasıl çalıştırıyoruz? Burada biraz tevekkül gücümüzü de artırmamız gerekecek. Ama inanın her şey zamanla tıkır tıkır ilerleyecek. 
Her zaman olan ve gelecek olana şükredin. Şükrettiğiniz de hayatınız da neler olur? Öncelikle algı ve farkındalığınızın arttığını, yaşam enerjinizin arttığını ve ruhunuzun şifa bulduğunu göreceksiniz. Şükür enerjisi ile birlikte sizin enerjiniz de değişecek, çevrenize pozitif ve olumlu enerji yayacaksınız. Ve bu size harika sürprizler olarak geri dönecek. Var olanın kıymetini bilmek size daha fazlasının gelmesi için alan açacak. Şükür enerjisini artırarak, şansınızı artıracak ve çekim yasasını da otomatik olarak harekete geçireceksiniz.

Kendimi düşünüyorum. Sahip olduğum şeylere hiçbir zaman odaklanmamışım bugünlere kadar. Bir örnek olay anlatmak istiyorum. Bir şirkette çalışıyordum ve orada en rahatsız olduğum şey akşama kadar sadece bir ofiste oturmaktı. Şirketin o zaman imkanları bir devlet dairesi imkanları ile aynı neredeyse tatil sistemi bile aynıydı. Maaş olarak da sektöre göre bir tık fazlaydı. Şimdi düşününce fırsatlara bakar mısınız? Ama ben bu işten son derece rahatsız olmuş, biraz hareketli olacağım bir iş istiyorum diye hayıflanıyordum. Eve döndüğümde aileme sürekli şikayette bulunuyor, çok sıkıldığımı çalışmak istemediğimi söylüyordum. Neyse buradan ayrıldım. Üniversiteye başladım, sonrasında bir yaz tatilinde bir hastanede garsonluk yaptım. Ve ben işe girdiğim zaman 5 kişi iken bir anda 2 kişi kaldık. İnanır mısınız o çok istediğim işi bulmuştum ama eve her gün ağlayarak gidip gelmeye başladım. Neyse ki sadece üç ay sürdü… Hayatta istediğim ya da istediğimi sandığım şey benim travmam olmuştu. Sonrasın da kendime dedim ki hayat sana zaten en uygun seçenekleri veriyor neden memnun değilsin? Çünkü ben sürekli hareketli olacağım bir iş istemiştim hayat bana hiç oturmayacağım bir işi verdi ve dedi ki istediğin şey bu mu? Değilmiş, anladım ama hayatımdan 3 ay geçti. 

Şikayet enerjisi bize kötü kapılar açıyor arkadaşlar, ama şükür enerjisi öyle mi? Hep daha iyisi, daha güzeli hayatınıza akmaya başlıyor. Bence Allah diyor ki; çok mutlu, bana şükrediyor, ben ona daha çok kapıları açayım, daha da şükür etsin, yaşamı güzelleşsin…

Yazarın Diğer Yazıları