Yaptırmayana büyük ceza! Hemen tespit ediliyor...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ilde EGEDES ile araç sürücülerine ceza uygulaması başladı. Egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçlar trafikte tespit edildi ve 1 milyon araca ceza yazıldı. Bakın ceza tutarı ne kadar? Egzoz emisyon muayenesi nerelerde yapılır? Muayene ücreti ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Yaptırmayana büyük ceza! Hemen tespit ediliyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ilde EGEDES ile araç sürücülerine ceza uygulaması başladı. Egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçlar trafikte tespit edildi ve 1 milyon araca ceza yazıldı.

Yeni sistem sürücüler tarafından merakla karşılandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki dün yaptığı paylaşımla kararı duyurmuştu.

Temiz bir hava, sağlıklı bir dünya için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES ile egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca ceza uygulaması yapıldı.

Trafikten kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçmek için egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçlar trafikte otomatik tespit edilerek hatalı görülen plakaya 6 Bin 275 lira para cezası uygulanmaya başlandı. 

Trafik denetleme aracının üstünde yer alan plaka tanımlama cihazı ile trafikte sabit veya seyir halindeki araçların plakalarının okunduğu ve egzoz emisyon ölçümü olmayan araçlara ceza yazılıp sistemdeki ikamet adresine gönderilecek. Verilen cezalar E-Devlet sistemine eş zamanlı olarak yansıyacak.

Egzoz emisyon muayeneniz yoksa E-Devlet sistemi üzerinden cezai işlem uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmeniz mümkün... 2023 egzoz muayene ücreti 180 lira olarak belirlendi. Egzoz emisyon muayenesini sanayide yetkili yerlere ya da TÜVTÜRK istasyonlarında kolaylıkla yaptırabilirsiniz.