Özhaseki 'den 'Zafer Bayramı ' mesajı 'Kirli hesaplar peşinde olanlar aynı hezimeti yaşayacak'

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla siyasiler, vali, başkan ve müdürlerden kutlama mesajları geldi.

Özhaseki 'den  'Zafer Bayramı ' mesajı 'Kirli hesaplar peşinde olanlar aynı hezimeti yaşayacak'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Özhaseki, ''Ülkemiz üzerinde kirli hesaplar peşinde olanlar, nasıl ki 96 yıl önce bozguna uğradıysa, bugünde aynı hesaplar içinde olanlar, devlet ile millet dayanışması karşısında aynı hezimeti yaşayacaktır'' diye konuştu. 
 
Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şanlı Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu ifade eden Özhaseki, mesajında şu ifadelere yer verdi: "30 Ağustos, 'Ya istiklal ya izmihlal' tercihiyle baş başa kalan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur. Türk milleti her zaman olduğu gibi, şer odaklarına karşı azim ve kararlılıkla karşı durmaktadır. Milletimiz 30 Ağustos 1922 tarihinde, bağımsızlığını hiç bir şekilde terk etmeyeceğini, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Nasıl ki 96 yıl önce milletçe kenetlenerek, düşman kuvvetlerine karşı birlikte hareket ettiysek, bugünde aynı şekilde kenetlenmeliyiz. ülkemiz üzerinde gizli hesaplar peşinde olanlar, millet-devlet dayanışması karşısında hezimete uğrayacaktır. 15 Temmuz gecesi, hain darbe girişiminde bulunan alçaklar nasıl bozguna uğradıysa, ekonomik yaptırımlarla ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engellemek isteyenler de aynı sonla karşılaşacaktır. Birlik ve dayanışma içinde, Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için milletçe hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin ve vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum.” 
 
Vali Kamçı;
 
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümü nedeniyle yayımladığı açıklamada; "Milletimizin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilediği Kurtuluş Savaşı'nı nihayete erdiren 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz" dedi. 
 
Vali Kamçı mesajında; "Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, 26 Ağustos 1922’de verdiği emirle başlattığı Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta 'Başkomutanlık Meydan Muharebesi”nin kazanılmasıyla sonuçlanmıştır. Milletin bağımsızlığı ve vatanı uğrunda, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bu büyük destan, aynı zamanda, milletin bağımsızlığına inancının, ülkesine bağlılığının, özgür ve güçlü yaşama konusundaki kararlılığının asla yıkılamayacak güçte olduğunun da en önemli göstergesi olmuştur. Vatanımıza göz dikenlere milletimizin 30 Ağustos günü tarihte eşi görülmemiş bir şekilde karşılık vermesiyle topraklarımız ve yüce Türk Milleti üzerinde sinsi planlar kurgulayanlar hedeflerine ulaşamamıştır. Kurtuluş Savaşımızın zor koşullarında, milletimizin kahramanlığı, askerimizin cesareti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik yetenekleriyle milletimiz zafere ulaşmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi. 
 
Altınkaya;
 
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Veli Altınkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda milli iradenin önemine değindi. Altınkaya; "Yüce milletimizin iradesi önünde hiçbir kuvvet duramayacaktır. Dumlupınar'daki o irade, bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve 81 milyona karşı oynanan oyunları bozmaya muktedirdir" dedi. 
 
KGC Başkanı Veli Altınkaya yaptığı açıklamada şunları söyledi; " Bugün 30 Ağustos Türk milletinin şanlı zafer bayramı. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u minnet şükran ve coşkuyla anıyoruz. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'un Dumlupınar ilçesine bağlı Çal köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımı ile Başkumandanlık Zaferi adıyla kutlanmıştır." 
 
KGC Başkanı Altınkaya, "Milletimizin yaklaşık bin yıldır kanı pahasıyla vatan edindiği bu topraklar üzerine oynanan oyunlar devam etmektedir. 81 milyon olarak nesep ve mezhebe bakmadan bu oyunları bozmak için birlik ve beraberlik içerisinde büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet hedeflerini mutlaka yakalamalıyız" diye konuştu. Altınkaya, "30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve İstiklal mücadelesine katılan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" dedi. Altınkaya açıklamasını şöyle sürdürdü; 
"O gün milli mücadelede Atatürk'ün ve milletinin yanında olan Anadolu basını bugün de her zaman devletinin ve milletinin birlik ve beraberliği için ortak hareket edecektir." 
 
Çolakbayrakdar;
 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında “Aziz Milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır” dedi. 
 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada; “Milletimiz, her seferinde tarihimizi şanlı zaferlerle donatmıştır. Aziz Milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır.Milletimiz, çok zor şartlar altında birlik ve beraberlik sayesinde kazandığı Kurtuluş Savaşıyla barış ve huzur ortamını korumaya devam etmektedir. Düşmana karşı 96 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile vatandaşlarımızın, Misak-i Milli sınırlarımızın ve hatta İslam Dünyasının güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayram'ını en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Büyükkılıç: 
 
30 Ağustos tarihi ordumuzun onurlu direnişi ve vazgeçilmez vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet’in temellerinin 30 Ağustos’ta elde edilen büyük zaferle atıldığını söyledi. 
 
Büyük zafer ile Türk Milletin azim ve kararlılığının tüm dünyaya ilan edildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyor, belirlenmiş olan 2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz” dedi. 
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yılı münasebeti ile şu açıklamalarda bulundu: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlık ettiği büyük taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 96.’ncı yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir.Bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zaferi’nin 96. yılı vesilesiyle halkımızın ve şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." 
 
Gülsoy;
 
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 26-30 Ağustos Malazgirt Zaferi ve Zafer Haftası’nın yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
 
Anadolu’nun milletimiz için ebedi vatan olmasını sağlayan 1071 Malazgirt Zaferi’nin ve Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savası sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin tarihimizin dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Gülsoy, “26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu, milletimizin artık değişmez ve vazgeçilmez yurdu olmuştur. Bu tarihin akışını değiştiren özel bir tarihtir. Büyük ecdadımızın bize bıraktığı bu gurur gelecek için bize ışık tutacak ve inandıktan sonra her şeyin üstesinden gelebileceğimizin en açık örneği olacaktır. Tarih boyunca bağımsız yaşamış Yüce Türk Milleti, aynı şekilde Malazgirt Zaferindeki inançla hareket ederek milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” sözleriyle tercihini tam bağımsız vatandan yana kullanan milletimiz canı uğruna savaşarak, vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir ” dedi. 
 
Bu vatanın Türk Milletine emanet edildiğini vurgulayan Başkan Gülsoy,“Atalarımızın emaneti olan bu aziz vatanı,şanlı ecdadın torunları olarak sonuna kadar korumalıyız. Emaneti gelecek nesillere bırakırken de ülkemizi her alanda en iyiye taşımak için Millet ve devlet olarak birbirimize kenetlenmeli, var gücümüzle çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. 
Gülsoy mesajını şu şekilde sürdürdü: “Binlerce yıldır bu topraklarda bağımsızlığından taviz vermeyerek kimseye boyun eğmeden nice düşmanları yenmiş olan aziz milletimiz, içte ve dışta terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadelesine devam ederek Rabbimin izniyle ülkemizi kâinatın sonuna kadar tam bağımsız olarak payidar kılacaktır. Bu vesileyle, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle anıyorum.İki büyük zaferin yıldönümü büyük milletimize kutlu olsun.” 
 
Büyüksimitci;
 
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, “Birlik ve beraberliğimizin en güzel resmi olan, şanlı destanımız 30 Ağustos Zaferi’nin 96. yıldönümü tüm milletimize kutlu olsun” dedi. 
 
Başkan Büyüksimitci, “30 Ağustos Zaferi, Atatürk’ün önderliğinde ilelebet bağımsız yaşayacağımızı tüm dünyaya ilan bir destandır. Necip milletimiz tarih boyunca bayrak, vatan ve bağımsızlık gibi değerlerinden asla vazgeçmemiştir. Tarih boyunca hep barıştan yana olan yüce Türk milleti, bağımsızlığına ve vatanına göz dikildiğinde, bugün olduğu gibi savaş meydanlarında da ne büyük bir mücadele verebileceğini dosta düşmana defalarca göstermiştir. Büyük Taarruz da bu mücadelelerin en önemli örneklerinden birisidir“ dedi. 
 
Türk iş dünyası olarak, ecdadımızın kurduğu bu büyük ülkeyi, her alanda en ön sıraya taşımaya kararlı olduklarını ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Bugün bize düşen, ülkemizin hedeflerine ulaşması için canla başla çalışmak, bu ruh ve şuurugelecek nesillere aktarmaktır. Aziz milletimizin, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele ile elde ettiği kazanımları koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm üyelerimizin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" diye konuştu. 
 
Kayacan;
 
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Yatırım Politikaları Genel Müdürlüğüne genel müdür olarak atanan Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Kayacan, “Bizler birer neferiz, devletimizi güçlü kılmak için çalışacağız” dedi. 
 
18 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete ile Kayseri İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Yatırım Politikaları Genel Müdürlüğüne genel müdür olarak atanan Özkan Kayacan, müdürlük personeli ile bayramlaştı. 
 
Kayseri’de tarımın güçlenmesi için mücadele ettiklerini kaydeden Kayacan, personeli ile birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. ‘Başarı personelimin, başarısızlık benimdir’ diyen Özkan Kayacan, “6 yıldan fazla süredir Kayseri’de il müdürlüğü yaptım. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel şekilde hizmetler verdik. Bundan sonrada hizmetlerimize Ankara’da devam edeceğiz. Bu süre içerisinde arkadaşlarımızla acı tatlı günlerimiz geçti. Yine tekrar etmek istiyorum. Başarı personelimin, başarısızlık benimdir. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalıştılar. Yaptığımız birçok uygulama ile Türkiye genelinde örnek bir il olduk. Birçok projeyi Türkiye’de ilk yapan il olduk. Bunlar bizim için gurur meselesidir. Kayseri’deki tarımda devraldığımız günden bu yana arasında çok büyük farklar var. Kayseri’de bize destek veren başta siyasilerimiz olmak üzere çalıştığımız valilerimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütü liderlerimiz, cefakar ve vefakar çiftçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. Bizimde eksiğimiz var ama kastımız yok. Yanlış yaptıklarımızda olmuştur, eksiklerimizde olmuştur ama iyisi için mücadele ettik. Kayseri’de daha güzel işler yapmak için mücadele ettik. Buna da inşallah Ankara’da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
Devleti güçlük kılmak için mücadeleye devam edeceğini belirten Kayacan, “Bundan sonraki çalışmalarımız tüm Türkiye’de güzel işler yapmak için olacak. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimizi güçlü kılmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler birer neferiz. Bulunduğumuz koltuğun bir önemi yok. Herhangi bir makam ve mevki önemli değil. Bu baki dünyada hoş bir seda bırakabilir miyiz diye ona bakacağız” diye konuştu. 
 
Çolak;
 
Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Türk Milleti’nin Zafer Bayramı’nı tebrik etti. 
 
Umutsuzluğun hâkim olduğu bir dönemde Türk Milleti’nin 7 düvele diz çöktürdüğünü hatırlatan Başkan Çolak, “ 30 Ağustos 1922 tarihinde emperyalist güçler ve onların maşaları konumundakilere Türk Milleti savaş meydanında unutulmayacak bir sille atmıştır. Yorgun ve yılgın denilen kahraman ordumuz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şahlanarak, zamanının savaş makinesi olarak nitelendirilen orduları tepelemiştir. Bilinmelidir ki bu zafer Türk tarihinin seyrini değiştirmiştir. Olası bir yenilgide Anadolu’daki Türk varlığı riske girecekti. Allah’a şükürler olsun ki komuta heyetinin planları sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş, düşman savaş meydanlarında zelil olmuştur. Al bayrak altında birleşen, savaş meydanlarında devleşen Türk Milleti, tarihin kendisine yüklediği sorumluluğun bir kez daha altından kalkmıştır. Milletimiz ve onun kahraman ordusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk komutasında, istiklal ülküsü uğrunda Türk topraklarından düşman postalını ebediyete kadar defetmiştir. Bu vesileyle 30 Ağustos Zaferinin 96. yılında, Türk Milleti’nin bayramını kutluyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. HABER: İHA