Ortalık İyice Kızıştı, CHP İtiraz Edecek! – Kayserililere Pınarbaşı Çağrısı!

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Pınarbaşı ilçesi için tartışmalar devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP), itirazının kabul edilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi de itirazda bulunacak. Ortalığın iyice kızıştığı olayda Kayserililere Pınarbaşı çağrısı yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Ortalık İyice Kızıştı, CHP İtiraz Edecek! – Kayserililere Pınarbaşı Çağrısı!

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Pınarbaşı ilçesi için tartışmalar devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP), itirazının kabul edilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi de itirazda bulunacak. Ortalığın iyice kızıştığı olayda Kayserililere Pınarbaşı çağrısı yapıldı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi tamamlanması ile birlikte Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki seçim sonucunda MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, CHP tarafından mühürsüz oy çuvallarının mühürlü oy çuvalıyla değiştirildiği belirtilerek MHP seçim sonucuna itiraz etmişti. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde belirsizlik hâkimken,  İlçe Seçim Kurulu kararı ile Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 ret oyu ile karar verildi.

Ortalık İyice Kızıştı, CHP İtiraz Edecek! – Kayserililere Pınarbaşı Çağrısı!

31 Mart Yerel Seçimlerinden zaferle çıkan CHP’nin adayı Deniz Yağan katıldığı bir televizyon programından çarpıcı iddialarda bulundu. Haksızlık ve usulsüzlük iddialarıyla ortalığı karıştıran MHP’lilerin asıl amaçlarının yaptıkları yolsuzlukların üzerini örtmek olduğunu iddia etti.  İtiraz süreçlerinin devam ettiğini belirten Yağan, açıklamalarında, ‘halkımızın helal oylarını savunacağız. Amaçları dosyaları yok etmek, usulsüzlükleri yok etmek’ açıklamalarında bulundu.

Kayserililere Pınarbaşı Çağrısı!

Yaşanan bu sürecin ardından bugün CHP, Kayserililere çağrıda bulundu. CHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından yapılan çağrıda; ‘4 Nisan Perşembe günü (bugün), saat 13.30 Genel Başkan Yardımcılarımız ve Milletvekillerimizin katılımı ile İl Seçim Kuruluna itirazımızı yapıyoruz. Bütün Kayseri halkını, Kayseri adliyesine bekliyoruz. Pınarbaşı’nda kazandığımız seçime, halkımızın iradesine sahip çıkıyor’ dedi.

 

Ortalık İyice Kızıştı, CHP İtiraz Edecek! – Kayserililere Pınarbaşı Çağrısı!