Kayserili gençler dikkat! Bugün son gün…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru süreci 1-26 Şubat tarihleri arasında tamamlandı. Ancak, çeşitli nedenlerle başvurusunu tamamlayamayan adaylar için son bir fırsat daha verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserili gençler dikkat! Bugün son gün…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YKS sınavı için başvuru süreci 1-26 Şubat tarihleri arasında tamamlandı. Ancak, çeşitli nedenlerle başvurusunu tamamlayamayan adaylar için son bir fırsat verildi. 3 milyonun üzerinde adayın başvuruda bulunduğu bu önemli sınav için geç başvuru tarihleri belirlendi.

Başvurular hızla devam ediyor

Haziran ayında gerçekleşecek olan TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılmak isteyenler için geç başvurular, önemli bir nitelik taşıyor. Belirlenen bu ek süre, başvurularını tamamlamak için bir fırsat arayan adaylar için önemli bir imkân sunuyor. Geç başvurularla ilgili detaylı bilgiler, adayların başvuru işlemlerini tamamlamak için kılavuzda yer alıyor. Başvurular 1-26 Şubat tarihlerinde alınmış olsa da adayların başvuruları hala hız kesmeden devam ediyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan kılavuza göre, YKS geç başvuruları 5 Mart 2024 Salı günü başladı. 7 Mart 2024 Perşembe günü saat 23.59 itibarıyla başvurular kapanacak. Adaylar, bu süre zarfında başvurularını tamamlayarak YKS'ye katılım sağlamaları gerekiyor. 

Geç başvuru yapmak isteyenler öncelikle ÖSYM'nin resmi Aday İşlemleri Sistemi'ne T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yapmaları ve YKS kapsamındaki sınavlardan hangilerine katılmak istediklerini seçerek başvurularını tamamlamalıdırlar. Başvurular tamamlandıktan sonra adaylar, sınav ücretini belirlenen kanallar aracılığıyla ödeyerek başvurularını onaylanacaktır.