KAYSERİ'DEN SURİYELİ GÖÇÜ BAŞLADI

ESED rejimi ve iç savaşa dayanamayarak yurtlarını terk etmeye başlayan ve açık kapı politikası uygulayan Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin, terörden arındırılan ve iç savaşın durulduğu yerlere Türkiye'den geri göçleri sürerken, Kayseri'de de Suriyeli mülteci sayısı düşmeye başladı.

KAYSERİ'DEN SURİYELİ GÖÇÜ BAŞLADI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden elde edilen son bilgilere göre Kayseri’de söz konusu süreçte sürekli artış gösteren Suriyeli mülteci nüfusu, Kayseri’de artık düşüşe geçti.
 
ORTALAMA 3 AYDA 250 AZALMA YAŞANDI
 
Her 3 ayda ortalama üç yüz-dört yüz mülteci artış gösteren Kayseri’de artık ibreler düşüş yönünü gösterirken, 2019’un Ocak ayı sonundan Nisan ayı ortalarına kadar geçen ortalama 3 aylık süreçte yaklaşık iki yüz elli Suriyeli mülteci sayısı kadar azalma kaydedildiği belirlendi. Buna göre 31 Ocak 2019 tarihi itibariyle Kayseri’de toplam 78 bin 82 Suriyeli mülteci bulunduğu görülürken, 18 Nisan 2019 tarihi itibariyle ise bu rakamın 77 bin 840’a gerilediği ortaya çıktı.
 
UZUN SÜRE SONRA BİR İLK
 
Kayseri’de ve Türkiye’de yıllarca süren Suriyeli mülteci göçü ile Türkiye’de her ilde mesken tutan Suriyelilerin sayıları yurt genelinde milyonları bulurken, söz konusu süreçte ise ülkemizde de şehrimizde de sürekli olarak artış gözlenmişti. Kayseri’de yaşanan uzun sürenin ardından yaklaşık 80 bine ulaşan Suriyeli mülteci miktarında bir ilk meydana gelerek azalma kaydedildi. Uzun sürenin ardından ortaya çıkan bu düşüş şaşkınlık oluşturdu.
 
YURT GENELİNDE BİNLERCE AZALMA
 
Kayseri’de ilk defa düşüşe geçen Suriyeli mülteci sayısında Türkiye genelinde de binlerce azalma meydana geldiği belirlendi. Buna göre 31 Ocak 2019 tarihi itibariyle Türkiye’de toplam 3 milyon 640 466 Suriyeli mülteci bulunurken, 18 Nisan 2019 tarihi itibariyle ise bu rakamın 3 milyon 613 bin 389’ a gerilediği kayıtlara geçti. İlerleyen süreçte Suriyeli mültecilerin sayısında daha fazla azalma yaşanacağı bekleniyor. HABER: KAAN AKBAŞ