KAYSERİ'DE SEYYAR SATICILIK MESLEK HALİNE DÖNÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde zabıtanın ölçüsüz bir şekilde seyyar satıcılara müdahalesi ile Türkiye gündemine yerleşen Kayseri'de seyyar satıcılık adeta bir meslek haline gelmiş durumda.

KAYSERİ'DE SEYYAR SATICILIK MESLEK HALİNE DÖNÜŞTÜ

Gazete olarak defalarca çeşitli bölgelerde yaygınlaşan, hatta sokaklardan geçişi dahi aksatan boyutlara ulaşan seyyar satıcıların haberini yayınlamıştık. 
 
Örnek olarak İldem Pazar Yeri’nin pazar dışında da adeta pazar yeri gibi kullanıldığını, vatandaşların kayıtsız ve denetimsiz gıdalardan alarak riske edildiğine, vergisiz bir şekilde ticari faaliyet gerçekleştirildiğine, diğer taraftan çevre kirliliğine, görüntü kirliliğine, ulaşımın aksamasına ve her şeyden önce de kuralların, kanunların ihlal edildiğine vurgu yapmıştık. Benzer manzaraların İldem’deki sokak aralarında sürekli yaşandığına, ayrıca Beyazşehir’deki alışveriş merkezleri önüne bir çok seyyar satıcının yerleştiğine değinmiştik. 
 
Söz konusu seyyar satıcılığın adeta meslek haline geldiği Kayseri’de, Kayseri’nin merkezinde, Cumhuriyet Meydanı’nda da rastlandığını dile getirmiştik. Simitçisinden, elektronik eşya satıcısına, meyve sebze satıcısından, kıyafet satıcılarına kadar bir çok seyyar satıcının bulunduğunu, bunların sadece satış yapmakla kalmayıp, zaman zaman vatandaşlarla da tartışmaya varan tutumlarını ifade etmiştik. 
 
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “HUZURUN BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYİZ”
 
Kayseri’de yaşanan ve zabıtanın ölçüsüz olarak müdahalede bulunduğu seyyar satıcı olayına ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kurallara uyulması gerektiğine, şehrin huzurunun önemine vurgu yaparak, buna müsaade etmeyeceklerini bildirdi ve zabıtanın hatalı davranmış olabileceğini, hata varsa gerekenin yapılacağını dile getirdi. 
 
SEYYAR SATICI DA İNSAN. GÖZETİLMELİ! 
 
Kayseri’de yaşanan ve ülke gündemine oturan seyyar satıcı olayında ülke gerçekleri de gözler önüne serildi. Rızkını kazanmaya çalışan, bir suç işlemeyen ancak kurallara uymayan seyyar satıcıların da insan olduğu, bir yerden rızkını temin etmesi gerektiği ve söz konusu vatandaşlara satışlarını meşru şekilde yapabilecekleri imkanların sağlanması, bu yolun kolaylaştırılması veya istihdam sağlanması gerektiği öne çıktı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ