Kayseri'de belediyeler hizmet için birbiri ile yarışıyor

Kayseri belediyeleri hız kesmeden faaliyetlerini sürdürüyor. Başta alt yapı ve yol olmak üzere bir çok sosyal projeye de imza atmaya devam eden Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, halka en güzel hizmeti verebilmek için adeta birbiri ile yarışıyor.

Kayseri'de belediyeler hizmet için birbiri ile yarışıyor

MAZLUMUN DOSTU KOCASİNAN BELEDİYESİ

Kocasinan Belediyesi, ilçenin çehresini daha modern bir hale getirmek içinyeni projeleri hayata geçirmeye devam ederken bir yandan da sosyal belediyeciliğin engüzel örneğini sergiliyor. 
İlçe sakinlerine zaman zaman çat kapı ziyaretler gerçekleştiren Kocasinan Belediye BaşkanıAhmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’da maddi durumu yeterli olmayan ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor.‘İnsan odaklı hizmet’ anlayışı ile takdir toplayan Başkan Çolakbayrakdar, bu çerçevede ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerine, kırtasiye ve iaşe yardımı yaptı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, belediyecilik yatırımlarının yanı sıra vatandaşların her türlü sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini vurgulayarak, “İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim başta olmak üzere pek çok konuda yardımda bulunuyoruz. Bu kapsamda 2016-2017 eğitim-öğretim yılının açılması dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine kırtasiye ve gıda yardımını da artırarak devam ettiriyoruz.’ dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılan müracaatların değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, teslim aldığı ‘Sosyal Yardım Kartı’ ile alışverişte dilediği ihtiyacını karşıladıklarını dahatırlatan Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, “Yoksul Vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olup, ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Kasım Herdem ise “Nerede bir fakir varsa onları tek tek tespit edip, evlerine kadar gidip onları mutlu etmek görevimizdir. Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’ın talimatıyla bundan sonra da öncelikle yetimlere ve diğer tüm ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Rabbim inşallah bu iyilikleri her zaman bizlere yapmayı nasip eylesin” şeklinde konuştu.

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ: "CAMİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ"

Melikgazi İlçe Müftülüğünce Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen Hizmet İçi Eğitim seminerine iştirak eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dede ile torunun avlusunda buluştuğu, sevgi, saygı ve hoşgörünün paylaşıldığı camilere hizmet ve yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi. 

Camilerin ibadet yeri dışında aynı zamanda birer sosyal mekan ve semt halkının adeta buluşma alanı olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, camileri sadece ibadet yeri olarak görmenin yanlış olduğunu bu açıdan belediye olarak ilk etapta cami duvarlarını kaldırarak camileri halk ile buluşturduklarını ve aradaki engelleri kaldırdıklarını kaydetti.

40 kişilik cami temizleme ekibi oluşturduklarını her caminin mutlaka ayda iki kez iç ve dış mekan temizliği yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Melikgazi Belediyesi hizmetleri ile her an her yerde derken, ilçe sınırları içerisindeki tüm yapılardan sorumlu olduğumu ima ediyoruz. Sağlık ocağı, okul ve spor salonları inşa ediyoruz. Sosyal tesisler ve Pazar yerleri inşa ediyoruz. Tarihi mekanları ve yapıları onarıyor ve hizmete sunuyoruz. Melikgazi Belediye olarak camilerimize ayrı bir öncelik tanıyor ve ayrıcalıklı hizmet ve yatırım sunuyoruz. Çünkü bu mekanları ayrı zamanda birer sosyal ve kültürel merkez olarak görüyoruz. Günde 5 vakit namaz kılınan mekanlar olarak görürsek toplum olarak kaybederiz. Çünkü camilerimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemlidir. Dede namaz kılarken torunların bahçede oynayacağı alanlar olarak görüyoruz. Mahalle halkının sevinç ve hüzünlerini paylaştıkları yerler olarak görüyoruz. Eğitim merkezi olarak görüyoruz. Tarihi camilerimizi onarıyor, bakım ve onarım isteyen camilerimize ise bir plan dâhilinde hizmet veriyoruz. İbadethanelerle ilgili çalışmaları yaparken Melikgazi Müftülüğümüz ile işbirliği içerisinde ve oradan gelen talepler doğrultusunda ortak bir çalışma sergiliyoruz.”

MİMARSİNAN BAHÇELİEVLER SEMT POLİKLİNİĞİ İNŞAATI BU YIL TAMAMLANACAK

25 Mart 2016 günü temeli atılan Mimarsinan Bahçelievler Semt Polikliğinin bu yıl sonunda inşaatının tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait alanda yaptırılan Semt Poliklinik inşaatında şu anda dış cephe ve yalıtım çalışması yapıldığını söyledi. 

Toki, İldem, Beyazşehir, Serkent ve Koramaz Vadisi, Gesi, Gürpınar, Bürüngüz, Ağırnas, Turan, Subaşı Mahallelerine hizmet verecek olan semt polikliniği inşaatın devam ettiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Sağlıkta eğitimde sporda kültür ve sanatta kısacası her alanda Melikgazi referans hizmetleri ile ön plana çıkmaya devam ediyor. Daha önce Danışmentgazi ve Mimarsinan Şirintepe Mahallelerinde Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu yaparak sağlık bakanlığına teslim ettik ve şu anda vatandaşlarımıza bu tesislerimiz hizmet vermektedir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri önemsediğimiz hizmeti ayağa götürme ve sorunları yerinde çözme anlayışı ile hareket ediyoruz. 3 katlı, 650 m2 oturum alanı bulunan 2.000 m2 kapalı alana sahip alanda yaptırılan Bahçelievler Semt Poliklinik tesisinde 10 uzman hekimin görev yapacaktır. Şehrimizin doğu bölgesinde yaklaşık 100 bin kişiye hitap edecek olan sağlık merkezi ile bir sağlık sorunu daha belediyemizce çözülmüş olacaktır.” dedi.

Yapılacak Semt Polikliniğinin Sağlık Bakanlığı’ndan alınan olur ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 10 yıllığına tahsis edileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Semt Polikliniğinin inşaatın bu yıl içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI İÇİN İLK ETAPTA 70 BİN TON ASFALT MICIRI TEMEL MALZEMESİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 2017 çalışma programında yer alan yeni açılacak yollar ile bakım ve onarımı yapılacak cadde ve sokalar için ihale ile asfalt mıcırı ile bir inçlik temel malzemesi’nin satın alındığını söyledi. 

2017 yılı çalışma programında yeni açılacak yollar ile bakımı yapılacak yolların yapımında kullanılmak üzere alt yapı malzemelerin satın alındığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Belediye olarak ilk etapta asfalt çalışmasında kullanılmak üzere 70 bin ton asfalt mıcırı temel malzemesinin ihale ile satın alınmıştır. Belediye olarak planlamanın zamanın da yapılarak bölge halkının mağdur olmaması için yol yapım malzemeleri satın alıyoruz “ dedi.

Alt yapı malzemesinin alım işinin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile satın alındığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 70 bin ton mıcır malzemesinin belirli aralıklar ile şantiye alanında depolanacağını sözlerine ekledi.

TALAS BELEDİYESİ, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ ÇANAKKALE'YE GÖNDERDİ

Talas Belediyesi ilçede yaşayan şehit aileleri ve gazileri kültür turu kapsamında Bursa ve Çanakkale’ye gönderdi. Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Okutman Ahmet Nedim Kilci rehberliğinde Bursa ile başlayan gezi Çanakkale’den sonra Anıtkabir ziyaretiyle son buldu. 

Belediye önünden kafileyi uğurlayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Çanakkale hakikaten çok önemli bir yer. İnşallah Çanakkale’ye kazasız belasız gider; bizlere de orada dua edersiniz. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da yeni bir Çanakkale zaferi kazanmış olduk. Bundan sonra da bu ülkenin bayrağını kimse indirmeye çalışamayacak. Türkiye hiçbir zaman bölünmeyecek, İslam ülkelerinin de lideri olarak devam edecektir. İnşallah Rabbim bir daha böyle sıkıntılı durumlar yaşatmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Evlatlarınıza da minnettarız. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Yolunuz açık olsun bizlerde de selam götürün.” dedi.

Kuruluştan kurtuluşa çıkılan bu yolculukta kültür turu olarak ilk durak Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda çok önemli olan Bursa’yı görmenin iyi bir başlangıç olduğunu söyleyen Ahmet Nedim Kilci, “Bursa Ulu Cami’yi, Yeşil Cami’yi görmek, Emir Sultan Hazretlerinin huzurunda bir dua edebilmek gerçekten çok büyük bir haz. Bu memleketin bağımsızlığı için kanını, canını ve gözyaşlarını şu topraklara dökmüş tüm vatan evlatlarının ve özellikle de bu kültür turunda getirmiş olduğumuz şehit ailelerimizin ve gazilerimizin gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılması hususunda çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bir Mehmetçik o tertemiz bedeniyle bu vatan toprağına düştüğü gün değil, unutulduğu gün ölüyor. Yaşadığımız o ağır darbe sürecinden sonra ülke birliği ve bütünlüğü her şeye bedel. Bu vatan topraklarında bağımsız yaşamak uğruna hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumun bir araya gelip yeniden bu cennet vatana sahip çıkmasında Çanakkale ruhu her zaman etkili. Bu kapsamda şehit aileleri ve gazilerimize bu fırsatı veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Şehit aileleri ve gaziler ise Başkan Mustafa Palancıoğlu’na kendilerini Çanakkale kültür turuna gönderdikleri için teşekkür ederek minnet borçlu olduklarını ifade ettiler.

İNCESU BELEDİYESİ İLÇENİN EN UFAK MAHALLESİNDE DAHİ ÇOK AMAÇLI SALON YAPIYOR

İncesu Belediyesi ilçenin tüm mahallelerinde yaşayan vatandaşların düğünlerinde, asker uğurlamalarında, cenazelerinde ve tüm etkinliklerinde mekân sorunu yaşamamaları için çok amaçlı salon yapımına devam ediyor. 

İlçenin 17 hane ile en küçük mahallesi olan Avşar mahallesinde dahi sosyal tesis yapımı yaptıklarını söyleyen İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, "İncesu Belediyesi olarak mahallelerimizin hepsinde vatandaşlarımızın Sosyal ve Kültürel etkinliklerinde kullanabilecekleri çok amaçlı salon yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Avşar mahallemizde 200 m2 büyüklüğündeki çok amaçlı salonumuzun yapımı inşallah 15 gün içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak" dedi.

Başkan Karayol, "Bu çalışmamız çok amaçlı salonumuzun binası ve çevre düzenlemesi ile inşaata toplam 200.000 TL harcama yapılmıştır. Avşar mahallemiz 17 hane 86 nüfustan ibarettir. En ufak yerleşim birimimizde dahi bu tür hizmetlerimizi yaparak vatandaşlarımızı düğünlerinde, nişanlarında, asker uğurlamalarında, cenazelerinde ve tüm sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri mekânları oluşturuyoruz. Daha öncede Garipçe, Şeyhşaban, Örenşehir, Hamurcu, Dokuz Pınar ve Süksün mahallelerimizde sosyal tesisler yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlçemizde bulunan tüm mahallelerimize hizmet götürmek için gece gündüz çalışıyoruz inşallah vatandaşlarımız yapmış olduğumuz bu hizmetlerden güle güle faydalanırlar" diye konuştu.