Kayseri'deki bu devasa merdiven nereye çıkıyor?

Kayseri'nin Talas İlçesinde bulunan bu devasa merdiven, şehir sakinlerinin dikkatini çekiyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olarak hayata geçirilen uzun merdiven bakın neden nereye çıkıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'deki bu devasa merdiven nereye çıkıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Talas ilçesinde yer alan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olarak hayata geçirilen ve üniversite öğrencilerine büyük kolaylık sağlayan bu merdiven daha tamamlanmadan kullanılmaya başlandı.

Talas, Mevlana Mahallesinde ikamet eden ve Kayseri Üniversitesi’nde (KAYÜ) öğrenim gören öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak için Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından raylı sistemin 5’inci etabı olan Talas Mevlana Mahallesi-Cumhuriyet Meydanı arasında doğrudan ulaşım sağlayan T4 tramvayını hizmete açıldı.

Kayseri'deki bu devasa merdiven nereye çıkıyor?

Şimdiden kullanılmaya başlandı

Hizmete açılan T4 tramvay hattı şehir sakinlerinin beğenisini topladı. Ancak KAYÜ’de öğrenim gören öğrenciler, üniversitenin konumu nedeniyle tramvaydan istedikleri gibi faydalanamıyordu. Kayseri Üniversitesi'nin arka cephesi ve Kayseri Üniversitesi Şehir Mehmet Eraslan tramvay durağı arasına merdiven yaparak öğrencilere kolaylık sağladı. Öte yandan merdivenin yapımı bitmese de özellikle sabah saatlerinde daha yoğun şekilde öğrenciler tarafından kullanılmaya başlandı.

Kayseri'deki bu devasa merdiven nereye çıkıyor?

'Keşke yürüyen merdiven olsaydı'

KAYÜ üniversitesi içinde yer alan erkek öğrenci yurda kaldığını söyleyen bir öğrenci, merdivenin yorucu olduğunu ancak ulaşım konusunda faydalı bir çalışma yapıldığının altını çizerek şöyle dedi; ‘ Ben Erciyes Üniversitesi’nde okuyorum ve buradaki erkek öğrenci yurdunda kalıyorum. Bence buraya merdiven yapılması bayağı faydalı oldu. Öteki türlü kendi üniversiteme gidebilmek için Halef hoca durağına kadar 15 dakika boyunca yürümem gerekiyordu. Mesela sabah 8’de derslerimiz başlıyor bayağı bir zorluk oluşturuyordu. Ancak arka tarafa yapılan bu merdiven çok iyi oldu. Uzunluk konusunda yoruyor keşke yürüyen merdiven tarzı bir şey olsaydı ama buna da şükür.’