Kayseri'de o altın artık satın alınmayacak

Piyasalardaki belirsizlik ve Jeopolitik risklerden dolayı son zamanlarda altın gibi değerli varlıklara talep arttı, ancak kuyumcular tarafından alınan karar ile bazı altın türleri artık satın alınmayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de o altın artık satın alınmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde piyasalardaki belirsizlikler ve jeopolitik riskler, yatırımcıların altın gibi güvenli limanlara yönelmesine neden oldu, ancak kuyumcuların aldığı bir kararla, bazı altın türleri satın alınmayacak.

Altın piyasası, geçtiğimiz aylarda yıllardır beklenen yükselişi yaşayarak yatırımcıların yüzünü güldürdü ve büyük bir getiri sağladı. 2024 yılında en parlak dönemini geçiren altın,  daha da yükseleceği beklentisi ile kuyumcu dükkânlarında büyük bir izdiham yaşanmasına neden oldu.

Dolandırıcılık vakaları arttı

Altına olan bu yoğun talep kuyumcularda artan dolandırıcılık vakalarını da beraberinde getiriyor. Her şehirde artan dolandırıcılık olayları sonucunda kuyumcular yeni bir karar aldı. 81 ilde faaliyet gösteren kuyumcular, kesme altın satın almayacaklarını duyurdu. 

Kayseri'de o altın artık satın alınmayacak

Kesme altın formundaki ürünlerde yaşanan dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek amacıyla bu altın türlerini satın alınmayacağı duyuruldu. Kesme altınların yasaklanmasındaki sebep ise üzerinde barkot veya seri numarası bulunmaması dolandırıcıların sahte altını daha kolay piyasaya sürmesine neden oluyor.