Kayseri'de Gökyüzü Gözlem Festivali - Üstelik Ücretsiz!

Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen Gökyüzü Gözlem Festivali Kayserili vatandaşları bekliyor. Ücretsiz olan etkinliğin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Gökyüzü Gözlem Festivali - Üstelik Ücretsiz!

Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen Gökyüzü Gözlem Festivali Kayserili vatandaşları bekliyor. Ücretsiz olan etkinliğin detayları vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Kocasinan Belediyesi, Gök Gözlem Evi Merkezi’nde 'Gökyüzü Gözlem Festivali’ düzenliyor.

Çocukların ve gençlerin ufkunu açan farklı konsept çalışmaların yer aldığı merkezde, geleceğin mühendisleri, astronotları ve pilotlarının yetişmesine katkı sunulması hedefleniyor.

Gök Gözlem Evi Nerede?

Kocasinan ilçesi Erkilet Mahallesi’nde yer alan Hıdırellez Köşkü 13. yüzyıl Selçuklu döneminde inşa edilmiş bir eser olarak Kayseri’de yer alıyor. 1241 – 1242 yılları arasında yapımı tamamlanan Hıdırellez Köşkü, Anadolu Selçuklu Sultanı 2'nci Gıyasettin Keyhüsrev tarafından Hıdırellez Tepesi’nde büyük bir tümülüsün yani gömü yerinin üzerine yaptırılmıştır.

Kayseri'de Gökyüzü Gözlem Festivali - Üstelik Ücretsiz!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın vizyon projelerinden biri olan ‘Gök Gözlem Evi’ hakkında Çolakbayrakdar ‘Kocasinan Belediyesi olarak birçok alanda yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de tarihi ve kültürel eserlerin günümüze kazandırılması için yapılan çalışmalardır. Tarihi yapıyla ilgili çalışmamız da geçmişimizi geleceğe taşıma adına yapmış olduğumuz önemli çalışmalardan bir tanesidir.

Gök Gözlem Evi haline dönüştürülecek olan tarihi yapıda geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirilmesine katkı sağlayacağız. Aynı zamanda astronomi ve uzay bilimi alanında bilgi donanımı olarak dünya ile rekabet edebilecek düzeyde gençler yetiştireceğiz. Yavrularımızın geleceği için huzurlu ve mutlu olmaları adına var gücümüzle çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz’ ifadelerine yer vermişti.

Kayseri'de Gökyüzü Gözlem Festivali - Üstelik Ücretsiz!

23 Nisan’da Büyük Festival!

Gök Gözlem Evi haline dönüşen Hıdırellez Köşkü vatandaşların uğrak noktalarından biri haline geldi. 23 Nisan’da da Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinlikle olan ilginin artırılması hedefleniyor.

Tüm Kayseri halkının davetli olduğu etkinlik 23 Nisan tarihinde saat 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Ücretsiz olan etkinlikte gökyüzünün keşfi vatandaşlar tarafından gerçekleştirilecek.

Kayseri'de Gökyüzü Gözlem Festivali - Üstelik Ücretsiz!

Bilgi için; 0532 592 27 39 telefon numarası ile iletişime geçebilirsiniz.