Karaman: 'İstediğimiz golleri bulduğumuz için mutluyuz'

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maç sonu yaptığı değerlendirmesinde, 'İstediğimiz golleri bulduğumuz için mutluyuz' dedi.

Karaman: 'İstediğimiz golleri bulduğumuz için mutluyuz'

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Oyuncularımı kutluyorum. Lige Kasımpaşa maçı ile başladık. Bugün de Allah Kasımpaşa maçında puan nasip etti. Tüm zorluklara rağmen bizi 40 puana ulaştıran oyuncularıma teknik ekibim ve şehir adına teşekkür ediyorum. Transfer yasağımız vardı. Mensah, Bilal ameliyat oldu, Umut ameliyat oldu. Bu arada Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Başakşehir maçından sonra ya kart cezalısı ya da sakat oyuncular oluyordu. BU gün Sakıp ile Mensah’ı almam tamamen takımın birlikte olması içindi. Maçın son 15 dakikası biz biraz oyunu da takip ediyoruz. Rakibin 10 kişi olması da avantajdı. Mensah ben oynarım dedi. Ona ayrı bir teşekkür ediyorum. Asamoah’a mükemmel pas attı. Bugünkü maça gelince özellikle sağ kanattan tehlikeli ortalarımız vardı. Kornerden yediğimiz golde hazırlıklıydık. İyi bir baskı yapsak orta gelmeyecek. 1-0 geriye düştük. Rakibin 10 kişi kalması oyunun üstünlüğünü elimize verdi. İstediğimiz golleri bulduğumuz için mutluyuz. Kalan iki maçımız var. 6 puan daha var. En iyi seviyede ligi tamamlamak istiyoruz” diye konuştu. 
 
Sapunaru Akhisar’da yok 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor’un savunma oyuncusu Crsitan Sapunaru, Akhisarspor maçında forma giyemeyecek. 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor’da Cristian Sapunaru, Kasımpaşa maçının 68.dakikasında Koita’ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Rumen oyuncu, bu hafta deplasmanda oynanacak Akhisarspor maçında forma giyemeyecek. 
 
Sapunaru, ligin son maçında Kayseri’de oynanacak Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında forma giyebilecek. 
 
Gyan: “Sabır anahtardır” 
 
Kasımpaşa maçında attığı 2 golle takımına galibiyeti getiren İstikbal Mobilya Kayserispor’un Ganalı golcü oyuncusu Asamoah Gyan, “Her zaman insanlara söylerim, sabır anahtardır. Her şeyi değiştirmek bir gün sürer” dedi. 
 
Spor Toto Süper Ligin 32.haftasındaki Kasımpaşa maçının ikinci yarısında oluna dahil olan ve attığı 2 kafa golü ile takımını galibiyeti getiren Gyan, maç sonu sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. 
 
Attığı goller ile hem takım arkadaşlarını hem taraftarları sevince boğan Asamoah Gyan “Her zaman insanlara söylerim, sabır anahtardır. Her şeyi değiştirmek bir gün sürer. Takımın sayesinde bugün ki zafer için arkadaşlarıma teşekkürler. Ayrıca hayranlarıma, sabrından ve bana güvendikleri için teşekkür etmek istiyorum. Tanrı hepinizi korusun” ifadeleri paylaştı. 
 
Ganalı futbolcu, bu sezon ligin ilk yarısında Kayseri’de oynanan Akhisarspor maçında attı golle takımına 3 puanı getirmişti. Asamoah Gyan, Kasımpaşa maçında attığı 2 golle, ligdeki gol sayısını 3’e çıkardı. 
 
Mensah formaya kavuştu 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor’un Ganalı orta saha oyuncusu Bernard Mensah, 8 hafta sonra sahalara döndü. 
 
Ligin 24.haftasında Kayseri’de oynanan Beşiktaş maçında sakatlanan ve ameliyat olan Bernard Mensah, 8 hafta sonra sahalara döndü.
 
Kasımpaşa maçının 78.dakikasında Silvestre Varela’nın yerine oyuna dahil olan Mensah, oyuna girdikten 1 dakika sonra Asamoah Gyan’ın attığı ikinci golün asistini yaptı.
 
Kayserispor 5 hafta sonra kazandı 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor 5 maç sonra 3 puan aldı. 
 
Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren İstikbal Mobilya Kayserispor, 5 maç sonra 3 puanı birarada gördü. 
Son olarak Demir Grup Sivasspor deplasmanında 3 puanı 3 golle alan İstikbal Mobilya Kayserispor sonrasında oynadığı 4 maçta 1 beraberlik 3 yenilgi almıştı.
 
Kasımpaşa ile sahasında karşılaşan sarı kırmızılılar, yenik duruma düştüğü maçı 2-1 kazanarak kötü gidişe dur dedi. 
 
Ligde 40 puana erişerek 38 puan hedefini geçen ve kümede kalmayı garantileyen İstikbal Mobilya Kayserispor, son iki haftada Akhisarspor ile deplasmanda B.B. Erzurumspor ile sahasında karşılaşacak. 
 
Kayserispor Başkan Yardımcısı Gözbaşı: “İnancın zaferini yaşadık” 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor Başkan yardımcısı Berna Gözbaşı, ligde kalmayı başardıkları için mutlu olduklarını söyledi. 
 
Spor Toto Süper Lig’in 32. Haftasında Kasımpaşa maçını kazanarak 40 puana erişen ve kümede kalmayı garantileyen İstikbal Mobilya Kayserispor’da moraller yüksek, yüzler gülüyor. 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berna Gözbaşı, Kasımpaşa maçında sonrasında “Mutluyuz. Ligde kalmayı garantiledik. İnşallah önümüzdeki sezon çok daha başarılı olmayı umut ediyorum. Bu sezon zor bir sezon oldu. Transfer yasağımız vardı. Kısıtlı kardomuz olmasına rağmen inancın zaferini yaşadık. Hem hocamızı hem de oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi. HABER-FOTO-GÖRÜNTÜ: İHA