Güler: 'Kılıçdaroğlu, kanı Kızılay'a bağışlamayı teşvik etsin, sokağa dökmeye değil!'

Kayseri'de Kızılay'a kan bağışlama konusunda bronz, gümüş ve altın madalya sahibi olan Necmi Güler, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Güler: 'Kılıçdaroğlu, kanı Kızılay'a bağışlamayı teşvik etsin, sokağa dökmeye değil!'

Konuya ilişkin  paylaştığı görüşlerinde 1989 yılından bu güne kadar Kızılay'a sürekli kan bağışladığını ve hayat kurtarmaya vesile olduğunu ifade eden madalya sahibi Güler, son günlerde başkanlık sistemi konusunda gündeme gelen ve en dikkat çeken ifade olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “Kan dökülmeden başkanlık sistemini getiremezsiniz" ifadelerine tepki göstererek; "Kılıçdaroğlu, bir parti lideri olarak Kızılay'a kan bağışlanmasını teşvik etmelidir. Kanı sokağa dökmeye değil" dedi ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz ancak Kızılay'a kan veririz" sözlerinin de çok isabetli olduğunu belirtti. 

BEN BU KANI SOKAĞA DÖKMEDİM, BAĞIŞLADIM 

Kayseri'nin madalyalı kan bağışçısı Güler, sürdürdüğü konuşmalarında 1989 yılından bu yana sürekli kan bağışında bulunduğunu, bununla da yetinmeyerek oğlunu ve etrafındakileri de kan bağışı yapma konusunda teşvik ettiğini söyledi. Yaptığı açıklamada bugüne kadar litrelerce kanı, ihtiyacı olanlara bağışladığını ve bunların da Türk mü, Kürt mü, Laz mı, Çerkez mi olduğuna bakmadığını dile getiren Güler: "Ben bu kanları sokağa dökmedim. İhtiyacı olanlara ulaştırılması üzere bağışladım. Hayat vermeye vesile oldum. İnsan yaşatmak için çalışmalı, öldürmek için değil. Ben 12 Eylül'ü gördüm ve dökülen kanları da. Bunları teşvik edici, tekrar yaşanmasını sağlayıcı sözler hiç doğru değil. Yakışmıyor bir lidere. Geriye dönük siyasilerin yanlış tutumları nedeniyle çok kan dökülmüştür Türkiye'de. Bunlardan sakınmak gerekli. Bu sözleri doğru bulmuyorum bir kan bağışçısı olarak. Bu aldığım madalya ve beratları da Kılıçdaroğlu'na göndermek istiyorum." dedi.

67 KEZ KAN BAĞIŞLADIM 

Açıklamalarında bugüne kadar 67 kez kan bağışında bulunarak her türden madalya ve beratı aldığını söyleyen kan bağışçısı Güler, "Ben bugüne kadar alacağımı aldım. Daha alacağım bir şey kalmadı. Zaten bunları almak için de yapmadım kan bağışlarını. 67 kez kan bağışında bulundum kayıtlı olarak. Kayıtsız olarak ise bir bu kadar daha kan vermişimdir hatırlamıyorum tam olarak. Dünyada üretilmeyen tek şey kandır. Ben yaşatmak taraftarıyım. Ben hiçbir partiye ait de değilim. Hiçbir görüş insandan daha değerli değildir. Ben bu eleştirileri yaparken şu parti bu parti diye bakmıyorum. Bu kişiyi ve tutumu eleştiriyorum. Yoksa bugüne kadar her seçimde oy pusulası yerine Atatürk'ün resmini koyuyorum zarfa" şeklinde konuştu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ