Google'dan 23 Nisan Sürprizi

En yaygın arama motoru Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel Doodle hazırladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Google'dan 23 Nisan Sürprizi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en yaygın arama motorları arasında ilk sıralarda yer alan Google, Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihi unutmayarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hazırladığı özel Doodle ile kutladı.

Google'dan 23 Nisan Sürprizi

Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi' nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihi unutmayarak, Türk bayrağı ve kırmızı beyaz balonlarla sayfasını süsleyen Google, hazırladığı Doodle ile büyük beğeni topladı. 

Özel günlerde her daim kullanıcılarına özel görseller sunmaya önem gösteren Google arama motoru, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’, ‘Türkiye Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor!’ mesajıyla yayımladı.

Google'dan 23 Nisan Sürprizi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan ulusal ve resmî bir bayramdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.

23 Nisan Bayramı, TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı, 1 Kasım 1922′de saltanatın kaldırılmasıyla önce 1 Kasım olarak kabul edildi. 1935′te 23 Nisan Millî Bayramı’yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927′de ilan ettiği ve ilki Atatürk’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kendiliğinden birleşmesiyle oluşmuştur.

En son 1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ adını verdi.