Fındıklı Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Kahve keyfinizi taçlandıracak enfes bir tarifle karşınızdayız. Hem pratik hem de lezzetli fındıklı kurabiye tarifi kahve yanı atıştırmalıklarınızın yeni favorisi olmaya aday. Şekliyle sizi ve misafirlerinizi mest edecek bu kurabiyenin yapımı ise oldukça kolay. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Fındıklı Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Kahve keyfinizi taçlandıracak enfes bir tarifle karşınızdayız. Hem pratik hem de lezzetli fındıklı kurabiye tarifi kahve yanı atıştırmalıklarınızın yeni favorisi olmaya aday. Şekliyle sizi ve misafirlerinizi mest edecek bu kurabiyenin yapımı ise oldukça kolay.

Kolay ve basit malzemelerle hazırlanan elmalı kurabiye tarifi, evdeki herkesin kolaylıkla yapabileceği bir lezzet harikası. Elma ve tarçın uyumunun mükemmel lezzetiyle buluştuğu bu tarif, hem misafirlerinizi hem de ailenizi şaşırtacak.

İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

125 gram margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı buğday nişastası)
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı bal

Üzeri için;

200 gr sütlü çikolata

Hazırlanışı;

Oda sıcaklığında margarin ve pudra şekerini bir kaba alıp açık bir renk alana kadar karıştıralım. Daha sonra buğday nişastası, unu, fındığı ve balı ilave edip yumuşak bir kıvamda hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp silindirler oluşturalım. Üzerine bir bıçak yardımıyla çizikler atıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.

Fındıklı Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında hafif renk alana kadar pişirelim. Daha sonra soğuyan kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş çikolata batırıp servis edelim.

Fındıklı Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Afiyet olsun…