Fakir Tiramisu - Az Malzemeli - Kahve Yanı Tarifleri

Tiramisu sevenlerin imdadına yetişen, ekonomik ve az malzemeli bir tarifle karşınızdayız Fakir Tiramisu. Kahvenizin yanına çok yakışacak bu tarif, az malzeme ve pratik yapımıyla dikkat çekiyor. Bu muhteşem tatlının detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Fakir Tiramisu - Az Malzemeli - Kahve Yanı Tarifleri

Tiramisu sevenlerin imdadına yetişen, ekonomik ve az malzemeli bir tarifle karşınızdayız; Fakir Tiramisu. Kahvenizin yanına çok yakışacak bu tarif, az malzeme ve pratik yapımıyla dikkat çekiyor.

Tiramisu, kendine özgü lezzetiyle bilinen ancak bazen pahalı malzemelerle yapılabilen bir tatlıdır. Ancak sadece birkaç temel malzeme kullanarak ekonomik bir şekilde evde lezzetli bir tiramisu yapabilirsiniz. Bu Fakir Tiramisu tarifi, az malzeme kullanarak tasarruf yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Hem de kahve yanında tüketebileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz muhteşem bir lezzet. Hem pratik hem de ekonomik bir tatlı arayanlar için işte tarifin detayları;

Malzemeler;

 

Kreması için;

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

300-400 gram labne peyniri

Ganajı (çikolata sosu için);

200 gram krema

200 gram bitter çikolata

Tabanı için;

1 büyük paket kakaolu petibör

1 su bardağı su

2 tatlı kaşığı kahve

Hazırlanışı;

İlk olarak sütümüzle krem şantimizi çırpıyoruz.Krem şantimiz kıvam aldıktan sonra labne peynirini ekleyerek biraz daha çırpıyoruz. 2 tatlı kaşığı kahve ve suyu bir kapta karıştırıyoruz. Petibörlerimizi bu kahveli suya batırıp borcama diziyoruz. Üzerine labneli krem şantiyi sürüyoruz. Sonrasında yine petibörleri kahveli suya batırıp, labneli krem şantinin üzerine diziyoru. Böyle kremamız bitene kadar kat çıkıyoruz. Petibörlerle işlemimiz bittikten sonra buzlukta dinlenmesi için dondurucuya pastamızı 15 dakika bekletiyoruz. Bu sırada ganajımızı hazırlıyoruz. Kremayı bir tencereye alıp, üzerine çikolataları atarak kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Dondurucudan çıkardığımız pastanın üzerine ganajımızı döküyoruz. Beş dakika daha bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...